worldcoin
Altcoin

Worldcoin bereikt 10 miljoen gebruikers en 70 miljoen transacties

OpenAI CEO Sam Altman, de oprichter van Worldcoin, claimt dat de applicatie van de munt op dit moment meer dagelijkse gebruikers heeft dan het aantal maandelijkse gebruikers aan het begin van 2024. In totaal kent de World App van Worldcoin nu 10 miljoen gebruikers en van stagnatie is nog geen sprake.

Qua koers heeft Worldcoin nog wel wat te groeien. Het project kent op dit moment een market cap van 1,19 miljard dollar.

Wereldwijd basisinkomen

Het grote doel van Worldcoin is om een wereldwijd basisinkomen voor iedereen te genereren. Gebruikers kunnen zich aanmelden door hun identiteit te registreren in de “World App” van het bedrijf.

Dit doe je door een scan van je iris te maken bij machines van het bedrijf die ze “Orbs” noemen.

Remco Bloemen, het hoofd van de blockchain bij de Worldcoin Foundation zegt dat Worldcoin uiteindelijk niet de enige toepassing voor het protocol moet zijn.

“Onze hoop is dat we anderen kunnen aanmoedigen om wallets voor het protocol te ontwikkelen, omdat gebruikers de app om verschillende redenen gebruiken”, aldus Bloemen.

Geiten kopen dankzij Worldcoin

Eén van de meest opmerkelijke toepassingen voor de World App is het verhaal van een gebruiker in Kenia, die dankzij de Worldcoin airdrop 13 geiten kon kopen.

De naam van de geit op de bovenstaande afbeelding is overigens “Sam”, waarmee deze is vernoemd naar de oprichter van Worldcoin.

Sam Altman is ook mede-oprichter en de huidige CEO van OpenAI, het bedrijf achter het populaire ChatGPT. Die toepassing wordt door velen gezien als de belangrijkste applicatie op het gebied van kunstmatige intelligentie van dit moment.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Worldcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

NVIDIA schiet 6% omhoog na kwartaalcijfers – AI tokens reageren amper
Hongkong: Worldcoin-project overtreedt privacywetten
80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?