worldcoin
Altcoin

Worldcoin breidt uit naar Mexico, maar stuit op regelgeving in Argentinië

Worldcoin, het ambitieuze cryptoproject mede-opgericht door Sam Altman van OpenAI, zet voet aan wal in Latijns-Amerika.

Onlangs meldde het project zich in Mexico, terwijl het tegelijkertijd te maken krijgt met wetgevende uitdagingen in Argentinië. Deze contrasterende ontwikkelingen rondom Worldcoin in Latijns-Amerika laten de lastige balans zien tussen groei in innovatieve technologie en de noodzaak van robuuste wetgeving op het gebied van gegevensbescherming. Kan Worldcoin deze obstakels overwinnen?

Worldcoin’s uitbreiding wakkert discussie aan

In een bericht op het officiële kanaal van Worldcoin van afgelopen maandag, werd de uitbreiding naar Mexico aangekondigd. Lokale media melden dat Worldcoin inmiddels actief is op negen verschillende locaties in Mexico. Met deze uitbreiding is Mexico de derde grootste Latijns-Amerikaanse markt voor Worldcoin, achter enkel Argentinië en Chili wat betreft gebruikersbetrokkenheid.

Ondanks het enthousiasme wekt de komst van Worldcoin naar Latijns-Amerika ook zorgen bij lokale functionarissen in Mexico. María Eugenia Hernández, Congreslid van de partij Morena, is een van de wetgevers die haar bezorgdheid heeft uitgesproken. Op 15 april riep Hernández op tot een diepgaand onderzoek naar de gegevensbeschermingspraktijken van Worldcoin door het National Transparency Institute (INAI).

In Argentinië is de reactie strenger. Carlos Puglelli, provinciaal afgevaardigde in Buenos Aires, heeft wetgeving ingediend om bedrijven die biometrische gegevens verzamelen, zoals via irisscans, te reguleren. Puglelli’s voorstel streeft naar een duidelijk wettelijk kader dat transparantie, eerlijkheid en de bescherming van consumentenrechten bij digitale transacties waarborgt.

“Het is essentieel om onze wetgeving aan te passen aan de uitdagingen van het digitale tijdperk. Deze wet beoogt de rechten van consumenten en gebruikers in een steeds digitalere omgeving te beschermen, en wel door de privacy en veiligheid van hun gegevens te waarborgen,” aldus Puglelli.

Puglelli’s wetgevingsinitiatief omvat ook het creëren van een Provinciaal Register van Digitale Toepassingen van Biometrische Gegevens om het handelen van technologische bedrijven die op dit gebied actief zijn te monitoren en controleren. Dit register is onderdeel van een bredere poging om een veiligere digitale omgeving voor consumenten te creëren. Zo zal worden gewaarborgd dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonlijke informatie van gebruikers en dat deze niet onderworpen is aan oneerlijke contractuele voorwaarden.

De wettekst die door Puglelli wordt voorgesteld, vereist dat elke verwerking van persoonsgegevens gebaseerd moet zijn op de vrije, uitdrukkelijke en geïnformeerde toestemming van de gebruiker. Daarnaast moeten aanbieders van digitale applicaties passende beveiligingsmaatregelen nemen, zoals gegevensversleuteling en toegangscontrole, om gebruikersgegevens te beschermen. Overtredingen van deze bepalingen kunnen leiden tot forse boetes en zelfs tot intrekking van vergunningen.

Zijn initiatief volgt op beschuldigingen aan het adres van Worldcoin dat zij oneerlijke clausules in hun contracten zouden opnemen. De regering van Buenos Aires heeft het project een boete van $1,2 miljoen oplegt.

Internationale bezorgdheid, maar prijs blijft stabiel

Op internationaal vlak weerspiegelt de Latijns-Amerikaanse uitbreiding en de regelgevende reacties de wereldwijde bezorgdheid over Worldcoin. In landen als Kenia en Spanje zijn er zelfs nog drastischer maatregelen genomen, waarbij de activiteiten van het project tijdelijk werden opgeschort vanwege privacyproblemen.

De prijs van de Worldcoin-token (WLD) is ondanks de recente ontwikkelingen relatief stabiel gebleven. De afgelopen 7 dagen schommelde de prijs van WLD tussen de $4,2 en $4,9, momenteel handelt WLD voor $4,59.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Worldcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin
3 cryptomunten boeken gigantische winsten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten