worldcoin
Altcoin

Worldcoin kent komende 6 maanden een inflatie van 19%

Het Worldcoin (WLD) van Sam Altman, de CEO van het bedrijf achter ChatGPT, is van plan om de komende zes maanden een gigantische hoeveelheid tokens op de markt te brengen. Gedurende het komende half jaar is het van plan om de supply met 19 procent te laten groeien via private sales aan niet-Amerikaanse instituties.

$8,2 miljoen aan tokens per week

World Assets, de entiteit die verantwoordelijk is voor het uitgeven van tokens voor het project, zal iedere week 1,5 miljoen WLD tokens (ongeveer 8,2 miljoen dollar) verkopen aan institutionele handelsfirma’s buiten de Verenigde Staten.

Als er 1,5 miljoen WLD per week op de markt komt, dan zou dat na zes maanden een inflatie van 36 miljoen tokens opleveren. Tegen de huidige koersen gaat dat om een totaalbedrag van 197 miljoen dollar.

Op dit moment zijn er 193 miljoen WLD tokens in omloop, waardoor deze toevoeging voor een inflatie van 18,6 procent zorgt.

Verkopen onder de marktprijs

Worldcoin geeft verder aan dat het zijn best gaat doen om te onderhandelen, zodat de private investeerders zoveel mogelijk in de richting van de huidige marktprijs betalen voor de tokens; om de prijsimpact te minimaliseren.

Tegen de huidige koersen kent Worldcoin een market cap van ongeveer 1 miljard dollar. Dat staat echter in schril contrast tot zijn market cap als alle beschikbare tokens in de verkoop gaan.

Die ligt namelijk op 54,5 miljard dollar.

Over de afgelopen zeven dagen gemeten deed Worldcoin het aardig met een flinke stijging, maar voor de afgelopen 24 uur staat er een behoorlijke daling op de borden.

Het is duidelijk dat de markt ook nog niet helemaal weet wat ze van deze ontwikkeling moeten maken. Echt positief is het natuurlijk niet dat de supply over zes maanden met 19 procent gaat stijgen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Worldcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Hongkong: Worldcoin-project overtreedt privacywetten
80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP