worldcoin
Altcoin

Worldcoin koers in vrije val en bereikt nieuw dieptepunt

Sinds 25 juli bevindt de waarde van Worldcoin (WLD) zich in een gestage neerwaartse trend, gevangen binnen de beperkingen van het huidige correctiepatroon. Hoewel er op 5 september een kortstondige heropleving was, kon Worldcoin de weerstandslijn van het trendkanaal niet doorbreken. Als gevolg daarvan zette de daling zich voort, waarmee de hoop op een onmiddellijk herstel werd getemperd.

Worldcoin’s neerwaartse traject en bearish RSI-signaal

Sinds 24 juli bevindt de koers van Worldcoin zich in een neerwaartse trend, gedefinieerd door een dalend parallel kanaal. De stabiliteit van deze trend wordt benadrukt door de herhaaldelijke bevestiging van zowel de weerstands- als ondersteuningslijnen binnen dit kanaal.

Op 7 september stootte de Worldcoin-prijs tegen de weerstandslijn van dit kanaal aan, maar slaagde er niet in om erdoorheen te breken, een moment dat duidelijk wordt aangegeven met een rode markering. Dit resulteerde in de aanhouding van de neerwaartse trend die we momenteel waarnemen.

Slechts een paar dagen later, op 11 september, doorbrak de prijs de middellijn van het kanaal en daalde het onder de kritieke grens van $1. Dit vertegenwoordigde een nieuw dieptepunt in de prijsgeschiedenis van Worldcoin.

De situatie wordt verder ondersteund door de zes-uurs Relative Strength Index (RSI), die momenteel een bearish signaal afgeeft. Traders gebruiken deze indicator vaak als een barometer voor het marktmomentum, wat hen helpt bij het nemen van geïnformeerdere koop- of verkoopbeslissingen.

Op dit moment is de RSI-waarde minder dan 50 en in een dalende trend, wat een aanwijzing is voor een voortdurende bearish markt. Wanneer deze waarde boven de 50 ligt en stijgt, zou dit normaal gesproken wijzen op een bullish markt.

Verder ondersteunt het feit dat de RSI-indicator zijn opwaartse steunlijn heeft doorbroken, weergegeven met een groene lijn, het idee dat we in een bearish markt zijn. Dit geeft aan dat een eventuele opleving is gestopt en dat de markt een nieuwe fase van neerwaartse beweging is ingegaan.

WLD/USDT zes-uursgrafiek
WLD/USDT zes-uursgrafiek. Bron: TradingView

Mogelijke prijsscenario’s voor WLD

Mocht de neerwaartse trend zich voortzetten, dan zou er een potentiële afname van nog eens 15% in de prijs van Worldcoin kunnen optreden. Dit zou de prijs brengen naar een niveau rond $0,87, gelijk aan de steunlijn van het huidige kanaal.

Op dit ogenblik lijkt het weinig waarschijnlijk dat Worldcoin (WLD) zijn koerspositie significant zal kunnen verbeteren om zodoende de middenlijn van het kanaal te herwinnen. Een herovering van deze lijn zou in principe een potentieel opwaarts traject kunnen inluiden met een stijging tot 21%, richting de weerstandslijn.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Worldcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

Terra Classic Community Stemt voor Beëindiging van Token Minting
De Terra Classic-gemeenschap kiest ervoor om het slaan van USTC stop te zetten
Stijging van 20 procent in aantocht voor Chainlink?
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen