Worldcoin Altcoin
Altcoin, Worldcoin

Worldcoin lanceert ‘World ID 2.0’ voor verbeterde authenticatie op platforms

Worldcoin heeft op 12 december een nieuwe versie van zijn World ID-functie gelanceerd, genaamd “World ID 2.0”. Deze update markeert een significante stap voorwaarts in de mogelijkheden van digitale identiteitsverificatie.

Integratie met diverse platforms

De nieuwste versie van World ID is geïntegreerd met populaire platforms zoals Shopify, Mercado Libre, Reddit en Telegram. Hiermee kunnen gebruikers hun menselijkheid aantonen op deze platforms, een cruciale ontwikkeling in de strijd tegen frauduleuze activiteiten online.

World ID 2.0 bouwt voort op bestaande app-integraties, waaronder Discord, Talent Protocol en Okta’s Auth0. Een opmerkelijke toevoeging aan deze nieuwe versie is de mogelijkheid voor app-ontwikkelaars om te kiezen uit verschillende authenticatieniveaus. Deze niveaus variëren van ‘lite’ tot ‘max’, waardoor ontwikkelaars de authenticatie kunnen afstemmen op de specifieke beveiligingsbehoeften van hun applicatie.

Deze nieuwe authenticatieniveaus zijn ontworpen om gebruikers meer flexibiliteit te bieden in hoe ze hun World ID gebruiken, afhankelijk van de beveiligingseisen van de applicatie. Dit betekent dat gebruikers niet meer informatie hoeven te delen dan noodzakelijk of gewenst is voor een specifieke applicatie. Zo kan een app met strenge beveiligingseisen een orb-geverifieerde ID vereisen, terwijl andere apps, gericht op gebruiksgemak, mogelijk alleen een ‘Device Auth’-wereld-ID nodig hebben, gekoppeld aan de mobiele telefoon van de gebruiker.

Verminderen van verlies door bots

Worldcoin stelt dat deze nieuwe functies zullen helpen om verliezen door bots te verminderen, zonder dat gebruikers hun persoonlijke gegevens hoeven te delen met de apps die ze gebruiken. Het bedrijf verwijst naar een rapport van CNBC, waarin wordt beweerd dat detailhandelaren jaarlijks ongeveer $100 miljard verliezen door retourfraude, bots en het stapelen van kortingsbonnen.

Sinds de lancering in juli heeft Worldcoin veel aandacht gekregen, vooral vanwege het hoogste niveau van authenticatie, waarbij de iris van een gebruiker wordt gescand. Critici hebben zorgen geuit over de mogelijkheid van gelekte biometrische informatie. Worldcoin heeft echter de methode verdedigd door te beweren dat het bedrijf alleen het bewijs van de irisscan opslaat, en niet de scan zelf.

Altcoin nieuws

BitBoy: Deze 10 cryptomunten kunnen je rijk maken
Analist is razend bullish over deze cryptomunt
Crypto analist voorspelt opleving van kleinere altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken