Worldcoin Altcoin
Altcoin

Worldcoin stopt al in november met het betalen van Orb-operatoren in USDC

In een opmerkelijke strategische zet heeft Worldcoin aangekondigd dat het zijn Orb-operators, de individuen die beloond worden voor het uitvoeren van oogscans bij mensen, voortaan zal vergoeden met hun eigen digitale valuta, Worldcoin (WLD).

Deze aankondiging markeert het begin van een opvallende overgang, waarbij de USD Coin volgende maand geleidelijk wordt uitgefaseerd.

Wijziging wordt doorgevoerd in meeste rechtsgebieden

Volgens een aankondiging van 22 oktober, heeft Worldcoin onthuld dat zijn Orb Operators, die bekend staan als ‘onafhankelijke ecosysteemdeelnemers’ en belast zijn met het scannen van de irissen van individuen in ruil voor WLD-tokens, vanaf november niet langer in USDC zullen worden vergoed. Deze wijziging zal van toepassing zijn in de meeste rechtsgebieden.

Worldcoin heeft verklaard dat deze stap om orb-operators volledig in WLD te belonen een integraal onderdeel vormt van een bredere ‘overgangsfase’ die plaatsvindt na de officiële lancering van het project op 24 juli. Op 10 oktober werd door de Worldcoin Foundation een proefprogramma geïnitieerd, waarbij geselecteerde operators werden betaald in WLD-tokens.

In november 2023 verwacht de Worldcoin Foundation dat het transitieproces zodanig zal worden voltooid dat alle operators in de toekomst WLD zullen ontvangen.

Worldtokens (nog) niet beschikbaar in VS

In een recente blogpost benadrukte Worldcoin dat op dit moment de Worldcoin-tokens niet toegankelijk zijn voor inwoners van de Verenigde Staten, evenals voor ‘bepaalde andere beperkte regio’s’.

Gegevens van het officiële Dune Analytics-dashboard van Worldcoin onthullen dat het aanbod van het WLD-token is gestegen van ongeveer 100 miljoen op het moment van de lancering tot ongeveer 134 miljoen op het moment van dit rapport.”

Van de grofweg 134 miljoen WLD-tokens die tot nu toe zijn uitgegeven, zijn er 100 miljoen als leningen aan marktmakers uitgedeeld, terwijl de resterende 34 miljoen aan Orb-operatoren en nieuwe gebruikers zijn uitgedeeld in de vorm van ‘gratis gebruikerssubsidies’.

Lening verlengd tot in december

Volgens Worldcoin hebben in totaal vijf vooraanstaande entiteiten leningen van 100 miljoen WLD ontvangen, waarvan de vervaldatum oorspronkelijk was vastgesteld op 24 oktober 2023. Worldcoin heeft echter aangekondigd dat de vervaldatum van deze leningen wordt verlengd tot 15 december, waarbij het geleende bedrag wordt verlaagd tot 75 miljoen WLD.

De aankondiging stelt het volgende: “De marktmakers zullen, als onderdeel van deze overeenkomst, het resterende bedrag van 25 miljoen WLD, geheel of gedeeltelijk, terugbetalen of aankopen.”

De prijs van het oorspronkelijke WLD-token van Worldcoin is de afgelopen weken licht gestegen, nadat het een periode van neergang had doorgemaakt na de lancering. Op 27 juli bereikte WLD een recordhoogte van $2,65, waarna het met 63% daalde en op 13 september het laagste punt van $0,97 bereikte. Op het moment van dit rapport wordt het verhandeld voor ongeveer $1,50, volgens gegevens van TradingView.

Altcoin nieuws

Ontdek welke cryptomunt 20% stijgt en zijn All Time High bijna doorbreekt
Wat Veroorzaakt de Plotselinge Daling van de Cryptomarkt Vandaag?
Avalanche blijft overeind in rode cryptomarkt
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%