Worldcoin Crypto
Altcoin, Worldcoin

Worldcoin stopt met het scannen van irissen in Brazilië, Frankrijk en India

Volgens een recent rapport van Moneycontrol, gepubliceerd op 21 december, heeft Worldcoin zijn offline orb-verificatiefunctie uitgeschakeld in drie belangrijke markten: India, Brazilië en Frankrijk. De Orb, een vijf pond wegende chromatische helm, werd gebruikt om de oogbollen van individuen te scannen ter verificatie van hun identiteit.

Dit innovatieve apparaat was speciaal bedoeld voor gebieden waar traditionele identiteitsbewijzen niet altijd voorhanden zijn.

Beloningen in USDC

Worldcoin stimuleerde het gebruik van deze technologie door beloningen in USDC aan te bieden aan lokale Orb-operators. Vanaf november veranderde het bedrijf de beloningsstructuur door over te schakelen op uitbetalingen in zijn eigen token, WLD.

Desondanks heeft Worldcoin, volgens Moneycontrol, de orb-verificatie in India ongeveer 3 tot 4 maanden geleden stilletjes stopgezet. Dit gebeurde ondanks de grote belangstelling, waarbij in sommige delen van het land menigten zich verzamelden bij Orb-operatoren. Tools for Humanity, de stichting die toezicht houdt op Worldcoin, heeft verklaard dat de Orb in India, Frankrijk en Brazilië vanaf het begin als een ‘beperkte toegang’-initiatief was bedoeld.

Veel controverses rondom Worldcoin

De verzameling van privégegevens, zoals irisscans, heeft Worldcoin echter in tal van publieke controverses verwikkeld. Critici, waaronder diegenen die wijzen op de ethische twijfels rondom het project van OpenAI-oprichter Sam Altman, beschrijven het als een ‘dystopische nachtmerrie’.

Toezichthouders wereldwijd hebben ook hun bedenkingen geuit. Duitse financiële autoriteiten startten in 2022 een onderzoek naar Worldcoin, en in het Verenigd Koninkrijk dreigde de gegevensregulerende autoriteit met onderzoeken kort na de lancering van het project. In Kenia werd Worldcoin’s activiteit zelfs volledig verboden.

Een bijkomend probleem ontstond in augustus, toen het beveiligingsplatform CertiK een kwetsbaarheid in de controleprocessen voor Orb-operators blootlegde. Deze kwetsbaarheid maakte het mogelijk voor aanvallers om het verificatieproces te omzeilen en een Orb te bedienen zonder de vereiste interviews of identificatie.

Altcoin nieuws

BitBoy: Deze 10 cryptomunten kunnen je rijk maken
Analist is razend bullish over deze cryptomunt
Crypto analist voorspelt opleving van kleinere altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken