Growth Graphical
Blockchain

Wormhole haalt $225 miljoen binnen in nieuwe financieringsronde

Het cross-chain protocol Wormhole heeft succesvol een investering van $225 miljoen aangetrokken, wat resulteert in een waardering van $2,5 miljard.

De aankondiging van deze financiële mijlpaal werd gedaan op 29 november, waarbij de leiding van de investeringsronde in handen was van gerenommeerde namen zoals Brevan Howard, Coinbase Ventures, Multicoin Capital, Jump Trading, ParaFi, Dialectic, Borderless Capital, en Arrington Capital.

Lancering van Wormhole Labs

Naast de kapitaalinjectie heeft de Wormhole Foundation de lancering van Wormhole Labs aangekondigd. Volgens het bedrijf is dit een “onafhankelijk technologiebedrijf gespecialiseerd in het bouwen van producten, tools en referentie-implementaties die de cross-chain activiteit en ontwikkeling helpen groeien.” Momenteel maakt het gebruik van blockchain-naar-blockchain-communicatietechnologie om activa te overbruggen, orakeldatafeeds te voeden en niet-fungibele tokens over te dragen.

Wormhole zag het levenslicht in 2021 en heeft sindsdien meer dan $35 miljard aan transacties gefaciliteerd. Volgens ontwikkelaars verwerkt het protocol dagelijks meer dan 2 miljoen cross-chain berichten over meer dan 30 verschillende ketens.

Eerder getroffen door Hack

In februari 2022 werd Wormhole getroffen door een hack waarbij meer dan $321 miljoen verloren ging door een ongeautoriseerde fout bij het muntmaken op de Ethereum-Solana-brug. Kort na het incident beloofde durfkapitaalbedrijf Jump Crypto om meer dan $320 miljoen aan verloren geld tijdens de hack aan te vullen.

In mei van hetzelfde jaar hebben investeerders uit het voormalige Terra-ecosysteem een rechtszaak aangespannen tegen Jump Trading, het hoogfrequente handelsbedrijf dat eigenaar is van Jump Crypto. Ze beweerden dat het bedrijf en zijn CEO, Kanav Kariya, de prijs van TerraUSD hadden gemanipuleerd om ongeveer $1,3 miljard aan winst te behalen. Op dit moment zijn deze beschuldigingen nog niet bewezen in de rechtbank.

Blockchain nieuws

Stronghold Digital Mining overweegt gedeeltelijke verkoop
Innovatieve blockchain-technologie kan Boda Boda Sector in Oost-Afrika transformeren
Animoca Brands zet eerste stappen in Bitcoin-industrie met steun aan Opal Foundation
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?