Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

XRP-beleggers zijn optimistisch nu de SEC-rechtszaak ten einde loopt

Beleggers van Ripple’s XRP houden hun vingers gekruist na een ontdekking van Ripple-rechtsexperts. Wat brengt dit met zich mee?


Ontdekking komt tot een einde

Eerder dit jaar, in januari, keurde de Amerikaanse magistraatrechter Sarah Netburn een motie goed om de ontdekkingsdeadline in de zaak tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en het in San Francisco gevestigde blockchain-bedrijf Ripple op te schuiven naar 28 februari 2022 om aanvullende afzettingen te kunnen doen.


Wil jij Ripple’s XRP verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Waarom wordt Ripple aangeklaagd?

In de maand december van 2020 heeft de SEC tegen Ripple een rechtszaak aangespannen. Het bureau beschuldigde Ripple van het verkopen van niet-geregistreerde effecten. Het juridische team van Ripple doet nu zijn uiterste best nu om erachter te komen waarom cryptocurrencies als Ethereum aan een andere norm wordt gehouden.

Experts lijken echter, na vier keer te worden uitgesteld, hoge verwachtingen te hebben van de afronding van recente ontdekkingsfase. Het ontdekkingsproces was vorig jaar uitgesteld van 12 oktober tot 15 november, voordat het werd verlengd tot 14 en 19 januari, met een laatste verschuiving naar 28 februari.

Ripple en de individuele beklaagden hebben hun verzet ingediend tegen de SEC’s motie voor gedeeltelijke heroverweging en verduidelijking van de DPP-uitspraak van rechter Netburn. Dit werd door advocaat James K. Filan gedeeld in de laatste updates dit afgelopen weekend.

Ripple verklaarde dat de SEC simpelweg op zoek is naar een ‘herkansing’, aangezien het bureau een oppositie heeft ingediend om de omzet van aantekeningen van Matthew Estabrook af te dwingen. Hierin claimt hij het opzettelijke procesprivilege. De SEC ging echter door en legde de aantekeningen voor aan rechter Netburn voor een beoordeling op de camera.

Volgens advocaat Jeremy Hogan, partner bij Hogan & Hogan, is de recente motie van Ripple en de individuele beklaagden misschien wel de ’the hardest hitting brief’ van de SEC. Het is nog even afwachten wat het daadwerkelijke resultaat gaat zijn van de nieuwe ontdekkingen in de rechtszaak.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten