Newsbit

Golden Ripple (XRP) Coin

XRP bereikt voor het eerst in 3 jaar boven de $1

Golden Ripple (XRP) Coin

Het nieuws van Ripple’s overwinning in de rechtbank duwde de prijs van Ripple’s XRP voorbij de prijs van Binance Coin, Cardano en Polkadot.


XRP stijgt door zege Ripple

Het Amerikaanse fintech-bedrijf behaalde enkele uren geleden een vroege overwinning in de rechtbank. De rechtbank verleende Ripple toegang tot de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC)-documenten. Hierin worden de interpretaties of opvattingen van de financiële toezichthouder uitgedrukt” over crypto assets.

Recente prijsacties onthullen dat XRP voor het eerst in 3 jaar voor ongeveer $1,05 verhandelen op de FTX exchange. XRP kent een dagelijks handelsvolume van $33 miljard. XRP is met 20,05% gestegen in één dag.

John E Deaton, een advocaat met een top-ranking, onthulde via twitter dat de Amerikaanse rechter Sarah Netburn de motie van Ripple ‘grotendeels’ toestond. Hij stelde vast dat de memo’s van de Amerikaanse Securities Exchange Commission over crypto waarschijnlijk vindbaar zijn. De rechter beweerde ook dat de e-mailcommunicatie van het personeel van Ripple niet door de rechtbank hoeft te worden vrijgegeven.


Vierde meest waardevolle crypto asset

Het nieuws duwde de prijs van XRP voorbij de prijs van Binance Coin (BNB), Cardano (ADA) en Polkadot (DOT). Momenteel staat XRP op de vierde plaats van meest waardevolle crypto asset.

Eerder pessimisme rond de crypto asset was te wijten aan de voortdurende juridische strijd met de machtige financiële toezichthouder. Daarmee was XRP al opgeschort door veel westerse crypto exchange zoals Coinbase vanwege zorgen over regelgeving. Ongeveer 100 miljard XRP-tokens werden tien jaar geleden door Ripple gemaakt. Ripple heeft een groot aandeel in de bestaande XRP-tokens, wat leidt tot het debat over de vraag of de crypto gedecentraliseerd is zoals Ethereum (ETH) of de Bitcoin (BTC).

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top