Ripple

XRP blijft boven $1 terwijl Ripple-ledger upgrade uitgebracht wordt

Uit rapporten blijkt dat Ripple zijn XRP grootboek heeft geüpgraded, waardoor de XRP onder relatief sterke koopdruk staat.


XRP grootboek krijgt een grote upgrade

XRP handelt tegen een bedrag van circa $1,04. Het dagelijkse handelsvolume van XRP bedraagt vandaag ongeveer $4 miljard. XRP is 2,15% gestegen. Het heeft nu een marktkapitalisatie van $49 miljard en is daarmee de zevende meest waardevolle crypto valuta. Deze week won het meer dan 12%.

Ripple heeft verklaard dat de XRP Ledger (XRPL) een enorme update krijgt van het Ripple ontwikkelingsteam.

‘Federale sidechains’ zullen federated finance (DeFi) en smart contracten binnen het XRP ecosysteem mogelijk maken zonder de efficiëntie van XRP te verminderen. RippleX beschrijft de upgrade als een tool waarmee ontwikkelaars de technologie kunnen bekijken, er commentaar op kunnen geven en ermee kunnen experimenteren.


Sidechains gaat use-cases XRPL uitbreiden

Volgens Ripple’s topman, David Schwartz, zullen sidechains de use-cases van de XRPL uitbreiden. Door dergelijke sidechains in te zetten, kunnen ontwikkelaars eenvoudig chains aanpassen aan hun eigen behoeften voor privénetwerken, effectenhandel en DeFi.

Als het op DeFi aankomt, zou het invoeren van smart Ethereum contracten de XRPL ontwikkelaars in staat stellen om krachtigere apps te maken in het DeFi ecosysteem. David Schwartz voegde hier het volgende aan toe:

“Bovendien ontwikkelen we een sidechain voor de Ethereum Virtual Machine (EVM). XRPL ontwikkelaars kunnen bouwen wat ze willen met behulp van smart contracten, hooks en slimme transformatoren van Ethereum.”

De toekomst van het XRPL mainnet kan volgens RippleX worden gevormd door de succesvolle functies op sidechains. Zogenoemde ‘Federators’ zouden de sidechains gaan verbinden met XRPL. Dit zijn softwaretools die worden beheerd door partijen die validators bezitten op ten minste één van de sidechains. XRP en uitgegeven tokens zouden tussen de sidechains en XRPL kunnen bewegen alsof het hun eigen blockchains zijn.