Nieuws, Ripple

XRP en BTC zijn geen concurrenten aldus Ripple CEO

In een fortune interview met de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, heeft hij aangegeven dat Bitcoin (BTC) geen concurrent is van Ripple (XRP).


Verschil tussen Bitcoin en Ripple

Volgens de Ripple CEO is er een belangrijk verschil tussen de BTC en XRP. Zo benadrukt hij dat de BTC een winkel van waarde is, een soort digitaal goud, terwijl Ripple’s XRP een brugvaluta is. Dit houdt in dat er grote fundamentele verschillen zijn tussen de twee cryptocurrencies.

Een ander belangrijk verschil zijn de transactiekosten. Zo zijn de transactiekosten bij XRP slechts een fractie van een cent, terwijl die bij Bitcoin-transacties al gauw over de $2 bedragen.


Bitcoin voor de lange termijn

Toch heeft Garlinghouse vertrouwen in dat de Bitcoin op de lange termijn niet gaat mislukken. Toch zal volgens hem niet slechts een enkele cryptocurrency boven de rest uitstijgen. Garlinghouse is van mening dat in de toekomst iedere cryptocurrency een bepaalde use case op zich zal gaan nemen.

Hierom heeft Garlinghouse naar eigen zeggen Bitcoin in zijn portefeuille zitten voor de lange termijn. “Ik denk dat mensen de Bitcoin zullen gaan houden.”