Dogecoin Nieuws, Ripple Nieuws

Dogecoin Nieuws, Ripple Nieuws

XRP gemeenschap zegt dat de SEC hun belangen niet vertegenwoordigt

Leden van de XRP community hebben een motie ingediend om in te grijpen in de actie van de Amerikaanse toezichthouder tegen Ripple.


Motie tegen de SEC

De XRP community heeft een motie ingediend om in te grijpen in de strijd van Ripple bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Ze beweren dat de toezichthouder hun belangen niet vertegenwoordigt.

In een notitie ter ondersteuning van de motie, die maandag is ingediend bij de US District Court voor het Southern District van New York, beweren de beklaagden dat veel bedrijven zijn gekwetst door de rechtszaak van de SEC tegen Ripple. De SEC beweert dat het token, de XRP, een investeringscontract is en dus een security.

“De SEC heeft het eigendom van XRP-houders centraal gesteld in deze zaak. Echter liggen zijn belangen hierbij totaal aan de tegenovergestelde kant als als die van de XRP-houders.”

Advocaat John Deaton van Deaton Law diende de motie in namens zes XRP-houders. De notitie definieert deze 6 als “investeerders, houders, ontwikkelaars, content providers en kleine bedrijven die gebruik maken van de XRPP en de XRP Ledger. Het document stelt dat de beklaagden, Ripple, ook duidelijk hebben gemaakt de SEC niet de belangen van XRP-houders vertegenwoordigen. Bovendien gaven ze aan dat de tussenkomende beklaagden dus niet op hen kunnen vertrouwen.


Ripple’s recente overwinningen tegen de SEC

Aangemoedigd door recente overwinningen in de aanhoudende juridische strijd met de SEC, heeft Ripple een motie ingediend om de SEC-rechtszaak volledig te verwerpen. Rechter Sarah Netburn van de Amerikaanse rechtbank heeft een reeks andere recente moties van Ripple ingewilligd. De ene stond inzage toe in bepaalde documenten en e-mail’s. Een andere zal interne SEC berichten over de Bitcoin en Ethereum onthullen, om de zaak van de beklaagden te ondersteunen dat XRP moet worden uitgesloten van securities wetten.

In maart probeerde de toezichthouder te voorkomen dat de XRP houders een motie konden indienen. Waarbij de SEC beweerde dat deze motie het doel had om de tokens met winst te kunnen verkopen. De SEC heeft nu tot 3 mei de tijd om tegengestelde argumenten tegen hun motie in te dienen. De advocaat van de tussenkomende beklaagden, John E Deaton, zal de gelegenheid hebben om de zaak van de gemeenschap voor te leggen aan een federale rechter op 17 mei. Deze rechter zal beslissen of de motie moet worden verleend.

Sinds de SEC aanklachten tegen Ripple heeft aangekondigd, hebben instellingen, die aan Ripple zijn gekoppeld, hun partnerschappen opgezegd. De handel in XRP werd ook stopgezet op veel van de belangrijkste exchanges, waaronder Coinbase en Kraken.

In de afgelopen weken hebben de juridische overwinningen van Ripple de prijs van de XRP-token zelfs naar de $1,95 gedreven. Dit is de hoogte prijs sinds januari 2018. Echter daalde XRP deze week met meer dan 20%. Momenteel staat XRP net boven de nieuwe rivaal Dogecoin (DOGE).

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten