Ripple, XRP token
Ripple

XRP koers dipt: nieuwe tegenslag of koopkans?

Het is de XRP koers opnieuw niet gelukt om boven de weerstand van $0,5450 te komen. De munt is weer aan een verse daling begonnen en kan nu weleens de steun op $0,512 gaan testen. Op het moment van schrijven handelt de munt op $0,5278 en staat er een daling van bijna 2% op de borden voor de afgelopen 24 uur.

Wat is er toch aan de hand met XRP?

Afwijzinig voor de XRP koers

Na een sluiting boven de $0,5320 zag de XRP koers kans om verder te stijgen, net als Bitcoin en met name Ethereum.

Rond de koers van $0,5420 liep het dus tegen een weerstand aan. Er werd op het niveau van $0,5422 een hoogtepunt gevormd, waarna de correctie begon voor de munt.

Uiteindelijk dook XRP daarbij onder de $0,5320 steunzone waar ook het Fibonacci-retracement niveau van 23,6% lag van de opwaartse beweging van $0,5028 naar $0,5422.

Uurgrafiek XRP. Bron: newsbtc.com

Daarnaast brak de XRP koers uit aan de onderkant van een stijgende driehoek met de steun op $0,5360 op de uurgrafiek. Nu handelt XRP onder die koers en ook onder zijn 100-uur bewegende gemiddelde.

De eerste weerstand aan de bovenkant ligt op het niveau van $0,5320.

Meer verliezen op komst voor XRP?

Als XRP er niet in slaagt om de weerstand van $0,5420 te doorbreken, dan zou het aan nieuwe dalingen kunnen beginnen binnen de range. De eerste steun aan de onderkant lijkt nu op het niveau van $0,5225 en het 50% Fibonacci-niveau te liggen.

Daarna komt de volgende grote steun op $0,5120 uit. Als die wordt gebroken en XRP zijn bearish-momentum een vervolg geeft, dan zou de koers van de munt van Ripple nog kunnen afdalen naar het niveau van $0,5025.

Op de uurgrafiek krijgt de MACD meer momentum in de bearish zone en ligt de RSI onder de 50. Dat zijn meestal geen signalen van een asset die klaar is voor een nieuwe opwaartse koersbeweging.

Al hangt veel daarbij ook af van de koersactie van Bitcoin en Ethereum, die vaak leidend is voor kleinere munten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Ripple breidt verder uit in Azië met XRPL fonds
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken