Ripple, xrp token
Ripple

XRP Ledger Behaalt Nieuwe Mijlpaal van 4,8 Miljoen Wallets

XRP heeft een nieuwe cruciale mijlpaal bereikt, wat het idee versterkt dat het steeds meer door gebruikers als hun favoriete cryptomunt wordt geadopteerd. Volgens gegevens van rich-list.info zijn er nu meer dan 4,8 miljoen XRP-wallets in het ecosysteem.

Groei van XRP-adressen

Er is een opmerkelijke stijging te zien in het totale aantal XRP-wallets. Van 4.100.000 adressen op 1 april 2022 naar meer dan 4.800.000 aan het begin van deze maand. Dit jaar is het aantal XRP-adressen sterk toegenomen, wat mede te danken is aan de aanzienlijke ontwikkelingen binnen het ecosysteem. Deze vooruitgang varieert van de constante inzet van ontwikkelaars op de XRPL tot de introductie van nieuwe gedecentraliseerde applicaties (DApps) die nieuwe gebruikers aantrekken.

Het aantal XRP-adressen blijft dus in een gestaag tempo groeien. Uit een rapport van The Crypto Basic blijkt dat er dagelijks gemiddeld 2.773 XRP-adressen worden aangemaakt.

Wie beheert de XRP-adressen?

De XRP-adressen worden beheerd door een breed scala aan gebruikers, van gewone retail beleggers tot grote whales. Interessant is dat deze whale-adressen een significante invloed kunnen hebben op Ripple’s toekomst. Slechts vijf van deze adressen hebben samen een ongelooflijke $7 miljard aan XRP in beheer.

Grote bedrijven zoals Ripple Labs, Binance en Uphold zijn enkele van de eigenaren van deze grote adressen. Hun bezit heeft geleid tot vragen over centralisatie bij critici. Echter, Ripple CTO David Schwartz heeft de zorgen hieromtrent geadresseerd en benadrukt dat de rol van validators binnen de XRPL cruciaal is om de decentralisatie te waarborgen.

Twijfels over het aantal XRP-wallets

Hoewel de bereikte mijlpaal zeker een viering waard is, zijn er enkele factoren die vragen oproepen over de nauwkeurigheid van de gegevens.

Een gebruiker stelt bijvoorbeeld dat hij zelf vijf verschillende XRP-wallets bezit. Gezien het feit dat het hebben van meerdere wallets niet ongewoon is, kan het werkelijke aantal unieke XRP-gebruikers in werkelijkheid veel lager liggen dan het aantal geregistreerde adressen suggereert.

Ripple nieuws

Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Waarom deze week cruciaal wordt voor Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’