XRP token, Ripple
Ripple

XRP-prijs kan in november $1 bereiken! Dit is waarom

Vandaag noteert XRP een bescheiden stijging en wordt momenteel verhandeld voor $0,56. Hoewel dit nog steeds lager is dan de koers van juli, signaleren experts een positieve trend die zou kunnen wijzen op een prijsstijging naar een waarde van $1 of meer.

De analist die op platform X bekendstaat als ‘CryptoinsightUK’, merkt namelijk een interessant patroon op in de Relative Strength Index (RSI).

Wat is de RSI indicator?

De Relative Strength Index (RSI) is een technische indicator die de snelheid en verandering van prijsbewegingen meet. Deze wordt ingezet om te bepalen of een financieel instrument, zoals een cryptocurrency, overgekocht of oververkocht is. De RSI schommelt tussen waarden van 0 en 100 en wordt vaak geanalyseerd over een specifieke periode.

Wanneer de RSI stijgt, kan dit aangeven dat de prijs van het activum in een opwaartse trend zit. Dit suggereert een toenemende koopdruk en een grotere kans op verdere prijsstijgingen.

Een positief vooruitzicht voor XRP

De analist wijst op een stijgende RSI en daarnaast een toename in de RSI-gebaseerde Moving Average (MA). Deze MA is een variant waarbij de gemiddelde waarde wordt berekend op basis van RSI-waarden in plaats van de directe prijs van een activum. Door de RSI op deze manier te gladstrijken, kunnen signalen en trends in prijsbewegingen duidelijker worden geïdentificeerd.

De indicator suggereert een opwaartse trend, wat duidt op potentiële prijsstijgingen. Voor XRP wordt een prijsverwachting tussen $0,88 en $1,36 voorzien. In het meest gunstige geval zou dit een toename van circa 145% zijn vergeleken met de huidige waarde.

Het Swell evenement

XRP-investeerders dienen alert te zijn op een aankomend belangrijk moment: het Swell evenement van Ripple Labs op 8 en 9 november. Deze bijeenkomst wordt door Ripple-enthousiastelingen nauwlettend gevolgd vanwege de mogelijke impact op de XRP-prijs. De conferentie, die dit jaar in Dubai plaatsvindt, trekt deelnemers uit meer dan 40 landen. Met een uitgebreide agenda wordt dieper ingegaan op de toekomst van crypto en financiële technologieën.

Conclusie

XRP vertoont momenteel een lichte stijging en experts zien positieve signalen voor mogelijke verdere prijsstijgingen. Belangrijke indicatoren zoals de RSI en de RSI-gebaseerde Moving Average wijzen op een opwaartse trend. Bovendien zouden aankomende evenementen, zoals het Swell evenement van Ripple Labs in november, een mogelijke impact kunnen hebben op de XRP-prijs.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Waarom kocht Ripple 700 miljoen aan XRP tokens terug?
XRP stijgt naar de 4e positie in Cryptomarkt, overtreft Binance Coin in marktkapitalisatie
XRP Koers kan tot $14 stijgen na Golden Cross op 4-daagse grafiek
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%