XRP, ripple
Binance, Ripple

XRP Prijs Schiet onverwacht omhoog naar $5,79 op Binance

Binance, ‘s werelds grootste cryptocurrency-beurs qua handelsvolume, registreerde onlangs een opvallende prijssprong voor XRP. Onverwacht steeg de waarde van XRP naar bedragen tussen de $5,79 en soms zelfs naar een piek van $579.

Opmerkelijke prijsfluctuaties

Edo Farina (@edward_farina), een vooraanstaande speler in de XRP-community, ontdekte een opmerkelijke prijsafwijking op Binance en bracht dit via sociale media onder de aandacht. Hij deelde een video waarin XRP op de officiële Binance-website een uitzonderlijke prijs van $5,791 had.

Wat vooral opviel was dat de prijs van XRP in Farina’s video heftig fluctueerde tussen $579 en $5,791. Ondanks deze fluctuatie behielden andere cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en Binance Coin (BNB) hun reguliere waarde.

De ontdekking zorgde voor veel reacties binnen de crypto-gemeenschap. Gee Viana, een software-engineer uit Brazilië, toonde een screenshot waarop XRP werd verhandeld voor een verbazingwekkende $5,805. Vergelijkbare meldingen werden gedaan door crypto-enthousiasten uit onder andere Frankrijk, Nederland en de Verenigde Staten.

Deze fout was niet overal in de wereld zichtbaar. Pro_Street_Art (@ModyMarc) deelde een screenshot waarop XRP werd getoond voor de reguliere prijs van $0,5795 en vermeldde: “Niet hier in Noord-Amerika.” Ook Casa Grande (@abcdpeter) deelde een screenshot van de reguliere prijs vanuit een niet nader genoemd land in Europa.

Mogelijke oorzaak?

Een andere twitteraar, genaamd XRP Underdog (@XRP4U2) suggereerde dat deze onverwachte prijssprong wellicht veroorzaakt werd door een “data-vernieuwing/decimale fout”. Hij lichtte toe: “XRP schommelde vandaag grotendeels rond de $0,579. Het getoonde bedrag van $5,791 is dus zeer waarschijnlijk een decimale fout.”

Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. In augustus werd XRP op Gemini Exchange eveneens opmerkelijk hoog gewaardeerd, met een piek van $50. Desondanks heeft niemand gemeld daadwerkelijk op deze afwijkende prijzen te hebben gehandeld.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Ripple vs SEC rechtszaak: Dit zijn de laatste ontwikkelingen
Crypto analisten vertellen waarom Cardano en XRP op het punt staan om te stijgen
Universiteit Stanford: Ripple kan strategische voordelen bieden voor VS
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?