XRP ziet hoogste waarde sinds 13 dagen


De Ripple (XRP) heeft vandaag een dubbelcijferige winst geboekt, ondanks dat het over het algemeen wat minder ging op de bredere crypto-markten.


17 procent

De XRP, dat is ontwikkeld door de organisatie Ripple zag vandaag een grote stijging in waarde. Zo had de token om 14:00 UTC (12:00 Nederlandse tijd) de dagwaarde stijgen met maar liefst 17%.

Een groot gedeelte van de stijging vond echter plaats voordat het nieuws uitkwam dat Ripple haar betalingsplatform binnen één maand kan lanceren voor consumenten, zoals door Newsbit besproken in dit artikel. Binnen één uur voor deze publicatie daalde de waarde van de Bitcoin (BTC) met 1%. Hiermee is BTC niet de enige, 81 van de 100 cryptocurrencies verloren waarde in deze periode.
Winsten door xRapid?

Volgens een aantal XRP-beleggers zijn de winsten van vandaag te wijten aan de aankondiging van de lancering van xRapid voor consumenten. Dit nieuws heeft er mogelijk voor gezorgd dat er een bod is uitgebracht voor de nog niet verkochte XRP-tokens, die voor een veel lager bedrag worden verkocht dan de recordhoogte van vandaag.


72% meer handelsvolume

De XRP was vandaag razend populair. Zo zag XRP het handelsvolume stijgen met 72% tot een handelsvolume van $458 miljoen (€393 miljoen). Dit is het hoogste niveau sinds 17 augustus 2018.

 

Koop Ripple (XRP) | IDEAL

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken