VideoGames
Blockchain

Yield Guild Games haalt $4 miljoen op voor Play-To-Earn-model

Yield Guide Games (YGG) heeft bij verschillende bedrijven en investeerders $4 miljoen opgehaald om hun netwerk uit te breiden en het Play-To-Earn-gamingmodel populair te maken.


Ontwikkeling NFT’s

Het grootste deel van het geld zal gaan naar de ontwikkeling van non-fungfible tokens, ofwel NFT’s genoemd, die betrekking hebben op het Play-To-Earn-model. Dit model houdt in dat hoe meer een speler speelt, des te groter de kans is om een bepaald in-game object te verdienen. Dit model beloont hiermee als het ware de geïnvesteerde tijd van de speler in de videogame. Deze NFT’s kunnen vervolgens op hun beurt verhandeld worden, waarmee de speler geld verdiend met het spelen van het spel. De mede-oprichter van YGG, Gaby Dizon, zei het volgende over de grondgedachte achter YGG:

“In de kern is YGG een gemeenschap van gamers die spelen om te verdienen. Zie het bijvoorbeeld als een massaal multiplayer online (MMO)-guild, maar die actief in allerlei soorten videogames, investeren in opbrengstgenererende NFT’s binnen die games en die in-game-activa en inventaris uitlenen aan onze spelersbasis.”


YGG werkt mogelijk als katalysator

Volgens Jens Hilgers, één van de oprichters van BITKRAFT Ventures, is de Yield Guild als het ware een katalysator voor de overgang met zeer toekomstgerichte concepten rondom het nieuwe Play-To-Earn-model. Hij ziet dan ook toekomst in het nieuwe model.

De blockchain-technologie en gaming zijn dan ook momenteel de 2 snelst groeiende industrieën. Verwacht wordt dat deze industrieën in de komende jaren op meer directere manieren zullen convergeren. De gaming-industrie wist afgelopen jaar zelfs circa $178 miljard op te halen. De blockchain-industrie trekt hiernaast regelmatig nieuwe investeerders, bedrijfsmodellen en use-cases aan. Het gevolg hiervan is onder andere een stijgende marktkapitalisatie.

Deze twee industrieën lijken tevens goed met elkaar gecombineerd te kunnen worden. Door dit te doen, zullen op blockchain gebaseerde videogames echt eigendom van digitale activa mogelijk maken. Dit type videogames lijkt nu een opmars te maken, waardoor steeds meer blockchain-videogames de markt betreden. Alhoewel het wellicht een beetje vroeg is om te zeggen lijken dit type videogames goed aan te slaan. Het is echter nog even afwachten hoe deze markt zich door blijft ontwikkelen.