Prijsanalyse

Yieldt Bitcoin (BTC) prijsanalyse – 20 april 2020

Iedere week deelt cryptocurrency vermogensbeheerder Yieldt een technische analyse op de website van Newsbit. Ben jij benieuwd hoe de Bitcoin koers ervoor staat? Begin dan met lezen.


Inleiding

De week is begonnen op een Bitcoin koers van 7.125 dollar. Het korte termijn momentum lijkt zich momenteel neerwaarts te ontwikkelen.


Wekelijkse Bitcoin Grafiek

De koers stond maandagmiddag iets lager dan 7.100 dollar en ligt op het moment van publiceren rond de $6.800. Er is al sprake geweest van een lichte daling van de koers. Het momentum lijkt dan ook neerwaarts te starten. Echter als er uitgezoomd wordt naar de wekelijkse grafiek is de daling verwaarloosbaar en is er eerder sprake van een zijwaarts momentum.

De analisten van Yieldt vertellen dat er sprake is van afvlakking van de trend. Hierbij zijn het 100 wekelijks gemiddelde en het 50 Fibonacci niveau de grootste horden op dit moment. Deze bevinden zich rond de 7.200 en 7.300 dollar.

Er is goed te zien dat alle wekelijkse gemiddelden aan het stabiliseren zijn. Allemaal vertonen ze de afgelopen weken een horizontale lijn. Dit zal ook de komende weken nog zo blijven, de niveaus die overwonnen moeten worden veranderen dan ook niet zozeer.

De neerwaartse stippellijn weergeeft het middelpunt van het neerwaartse trendkanaal. De koers zit daar momenteel net boven.

De situatie is deze week dan ook nagenoeg identiek aan de beginsituatie van vorige week. Er is sprake van een afzwakking van de trend, de koers start de week overwegen zijwaarts, de weerstandsniveaus liggen op hetzelfde niveau en het volume en de volatiliteit vertonen een daling.

Negatief scenario
De dalende volatiliteit vergroot het risico op een heftige neerwaartse beweging. Als gekeken wordt naar de wekelijks technische niveaus, zou de koers in een zeer negatief scenario kunnen corrigeren tot net onder het 6.000 dollar niveau.

Gemiddeld scenario
Als Bitcoin het huidige momentum voortzet kan het nog even duren voordat er een daadwerkelijk beweging wordt geïnitieerd door de bulls and bears (kopers en verkopers). Alle dynamische niveaus vertonen statische kenmerken, er zal dan ook weinig verandering plaatsvinden aan de verwachtingen.

Positief scenario
In een positief scenario breekt de koers eindelijk door het 100 wekelijks gemiddelde. Naarmate het langer duurt voordat dit gebeurt, kan de opbouw zorgen voor een verdere opleving naar de bovenkant van het groene niveau. Hierbij worden ook de 20- en 50-wekelijks gemiddelden opgezocht. Echter zorgt dit ook voor een verhoging van het risico van een neerwaartse beweging.


Dagelijkse Bitcoin grafiek

De zijwaartse trend is nog beter zichtbaar op de dagelijks grafiek. Bitcoin bevindt zich sinds 1 april al in deze trend. Waarbij de koersen tussen de 6.600 en 7.400 schommelen. De bears (verkopers) verdedigen in dit stadia het 50 dagelijks gemiddelde, waar de bulls (kopers) het 6.600 niveau en het 20 dagelijks gemiddelde proberen vast te houden.

De 50-, 100- en 200 dagelijks gemiddelden zijn ook hier allemaal aan het stabiliseren. Het 20 dagelijks gemiddelde beweegt licht omhoog.

De bandbreedte van de Bollinger bands is nog verder versmald. Deze heeft momenteel een breedte van 900 dollar; van 6.540 tot 7.430 dollar. De kans op een uitbraak is dan ook flink. Bitcoin fluctueert doorgaans met 10 procent.

Als er een neerwaartse uitbraak plaatsvindt kan gekeken worden naar de Fibonacci niveaus. Deze bevinden zich op 6.100 dollar (38.2) en 5.700 dollar (50). Bij een opwaartse uitbraak moeten de gemiddelden doorbroken worden.

Negatief scenario
In een negatief scenario behouden de bulls het 6.600 niet meer en corrigeert de koers verder door naar de Fibonacci niveaus op 6.000 dollar of 5.700 dollar.

Gemiddeld scenario
Als het zijwaartse momentum nog verder voortzet en de range van 6.600 tot 7.800 nog langer standhoudt is dit het gemiddeld scenario. Dit is mogelijk, maar wordt steeds minder waarschijnlijk naarmate de tijd vordert.

Positief scenario
Het positieve scenario weergeeft een opwaartse uitbraak van de Bollinger bands. Hierbij kan mogelijk het 7.800 gemakkelijk gebroken worden.


Conclusie

De markt is de spanning behoorlijk aan het opbouwen. Bij zowel de bulls en de bears komen steeds meer partijen aan de zijlijn de staan. Dit vergroot de kans op een heftige reactie. Alle signalen wijzen ook op een flinke beweging op de korte termijn.

Yieldt verwacht een verdere voortzetting van het opwaarts momentum. Er moet wel rekening gehouden met de potentie van een neerwaartse correctie. Een instap is op dit moment dan ook nog niet verstandig, voordat er sprake is van een bevestiging van de uitbraak.


Over Yieldt

Het Nederlandse bedrijf Yieldt maakt de omvangrijke cryptomarkt toegankelijk en biedt iedereen de mogelijkheid om beheerd te beleggen in cryptoproducten. De experts van Yieldt maken uitgebreide technische en fundamentele analyses zodat eventuele risico’s beperkt worden en goede rendement worden behaald. Benieuwd? Neem eens een kijkje. 

 

Dit stuk is voor educatieve doeleinden en is dus ook geen beleggingsadvies.