Prijsanalyse

Newsbit 06-04-2020 15:44 leestijd 3 - 7 min

Yieldt Bitcoin (BTC) prijsanalyse – 6 april 2020

Iedere week deelt cryptocurrency vermogensbeheerder Yieldt een technische analyse op de website van Newsbit. Ben jij benieuwd hoe de Bitcoin koers ervoor staat? Begin dan met lezen.


Inleiding

Op 6 april zijn we de week begonnen op een koers van 6.780 dollar. Het momentum is op maandagochtend overwegend positief. De koers staat namelijk al boven de 7.000 dollar. Achter deze stijging zit een flink volume.


Wekelijkse Bitcoin Grafiek

De koers staat op het moment van schrijven op zo’n 7.100 dollar. Op maandagochtend is de koers al gestegen vanaf een opening van 6.780 dollar.

In de wekelijkse grafiek is het opwaartse momentum te zien aan de stijgende driehoek vanuit de ABCD-formatie. Deze is gevormd door de stijgende dieptepunten te verbinden. Daarnaast wordt de bovenkant van de driehoek weergeven door het 6.900 dollar niveau. Dit is de afgelopen weken een sterke weerstand gebleken, waar Bitcoin niet volhardend boven is gebleven.

Bitcoin is momenteel bezig met een doorbreking van de bovenkant van deze driehoek richting de 7.200 weerstand. Zoals wij voorgaande weken al beschreven komen hier verschillende weerstandsniveaus samen. Als eerste het 50 Fibonacci niveau op circa 7.200 dollar. Ten tweede het 100 wekelijks gemiddelde op 7.300 dollar. Daarboven bevinden zich zowel het 50 als het 20-wekelijks gemiddelde rond 7.850 dollar. Tot slot is de bovenkant van de weerstand te vinden met het 61.8 Fibonacci niveau op 8.000 dollar. Dit is dan ook een sterke weerstand op de wekelijkse grafiek.

Negatief scenario
In het negatieve scenario is er sprake van een valse uitbraak en versneld de koers neerwaarts. Dit zou dan een weerkaatsing van het 50 Fibonacci niveau zijn. Hierbij ontstaat er een grote kans dat, op korte termijn, het 6.000 dollar niveau opgezocht wordt en in een uiterst geval het 5.500 dollar niveau.

Gemiddeld scenario
In het gemiddeld scenario wordt er onvoldoende volume gevonden voor een opwaartse uitbraak en consolideert de koers de komende dagen zijwaarts tegen het 7.200 dollar niveau aan. Dit zou op langere termijn een negatief signaal zijn.

Positief scenario
In het positieve scenario wordt de doorbraak voortgezet en doorbreekt Bitcoin ook het hoogtepunt van 2 april, een prijs van 7.235 dollar. De kans is dan groot dat binnen geringe tijd ook het 8.000 dollar niveau opgezocht wordt.


Dagelijkse Bitcoin grafiek

De ABCD-formatie driehoek op de wekelijkse grafiek is ook op de dagelijkse grafiek te zien. Hier zijn de bewegingen binnen de driehoek nog beter te zien. Vanaf het dieptepunt (A) van 13 maart is een opwaarts momentum ingezet tot de consolidatie van 24 tot 26 maart (B). Uiteindelijk heeft de koers weer neerwaarts momentum gevonden, tot het dieptepunt (C) op 29/30 maart. Van 2 tot 5 april heeft de koers de bovenkant niet kunnen doorbreken (D). Op deze dagen was er ook weinig prijsactiviteit aanwezig. Op maandag lijkt de koers de stijgende driehoek te doorbreken.

De weerstand is ook op deze grafiek fors. De 50, 100 en 200 dagelijkse gemiddelden komen allemaal samen in het blok van 7.200 tot 8.000 dollar. Er zal dan ook met veel overtuiging door dit niveau gebroken moeten worden om duurzaam boven de 8.000 uit te stijgen.

Een groot voordeel is dat de bovenste Bollinger Band zich op zo’n 7.250 dollar bevindt. Dit zou erop kunnen duiden dat er een opwaartse uitbraak van de Bollinger Bands zal plaatsvinden.

Het 20 dagelijks gemiddelde op 6.440 kan bij een gefaalde doorbraak dienen als steunniveau om de prijs te behouden. Het volgende steunniveau bevindt zich pas rond de 5.400 tot 5.600 dollar. Hier bevindt zich ook de onderste Bollinger Band.

Negatief scenario
Hier geldt hetzelfde negatieve scenario als op de wekelijkse grafiek. Het blijkt een valse uitbraak te zijn en de koers versneld neerwaarts. Er bestaat dan nog de mogelijkheid dat het 20 dagelijks gemiddelde de neerwaartse prijsactie doorbreekt en dat hierbij een weerkaatsing plaatsvindt.

Gemiddeld scenario
In het gemiddelde scenario doorkruist Bitcoin het 50 dagelijks gemiddelde en beweegt zijwaarts rond het 7.200 dollar niveau.

Positief scenario
Ook het positieve scenario is identiek aan de wekelijkse grafiek. De koers stijgt verder door en kan een doorbreking van het blauwe vlak vasthouden. Bij een goede doorbraak kan zelfs de bovenkant van het neerwaartse trendkanaal opgezocht worden rond 9.500 dollar.


Conclusie

wekelijkse als de dagelijkse grafiek komen immers overeen. Momenteel lijkt er sprake te zijn van een opwaartse doorbraak van de stijgende driehoek. Dit zal bevestigd moeten worden door een verdere stijging door het blauwe vlak heen. Er bestaan hierbinnen wel een groot aantal weerstand-niveaus. Vooral de wekelijkse en dagelijkse gemiddelden zijn hier bijna allemaal vertegenwoordigd.

Een positief signaal is dat de Bollinger Bands op de dagelijkse grafiek zeer nauw zijn. Dit duidt erop dat er binnenkort sprake zal zijn van een flinke prijsactie. Een voortzetting van de huidige trend zal dan ook uit kunnen lopen op een flinke stijging. Yieldt is dan ook positief gestemd over de aankomende week.


Over Yieldt

Het Nederlandse bedrijf Yieldt maakt de omvangrijke cryptomarkt toegankelijk en biedt iedereen de mogelijkheid om beheerd te beleggen in cryptoproducten. De experts van Yieldt maken uitgebreide technische en fundamentele analyses zodat eventuele risico’s beperkt worden en goede rendement worden behaald. Benieuwd? Neem eens een kijkje. 

 

Dit stuk is voor educatieve doeleinden en is dus ook geen beleggingsadvies.