Cryptocurrency

Cryptocurrency

YouTube herstelt verwijderde video’s over crypto’s

Gisteren werd bekend dat YouTube diverse video’s op diverse kanalen offline had gehaald. Na een hoop opmerkingen over zich heen gekregen te hebben, heeft het online video platform de betreffende video’s nu weer online gezet.


Geen verandering cryptocurrency beleid

Volgens een woordvoerder van YouTube ging het over een fout in het systeem. Zo heeft de woordvoerder laten weten dat er geen verandering is in het beleid ten aanzien van cryptocurrencies. Hierom heeft het bedrijf alle getroffen video’s weer online gezet en als er een straf was uitgedeeld aan het kanaal was opgelegd, is deze ook weer teruggetrokken. Volgens de woordvoerder kunnen dit soort fouten gemaakt worden, door het grote aantal video’s dat dagelijks op het platform wordt geüpload.

“Wij handelen echter snel als een video ten onrechte is verwijderd.” Aldus de woordvoerder. Naar verluidt zijn de getroffen video’s handmatig weer online gezet.


Meer dan 200 video’s

Het gaat naar verluidt om een groot aantal video’s. Zo zijn er meer dan 200 video’s van een enkel kanaal weer op online gezet.

Een aantal van deze kanaaleigenaren hebben naar verluidt nagedacht om naar een ander platform over te stappen mocht YouTube het probleem niet oplossen. Één van hen is Omar Bham (Crypt0). In een tweet liet hij weten dat hij over zou stappen op het gedecentraliseerde platform LBRY, mocht YouTube besluiten om zijn video’s niet meer te laten zien.

Later liet hij echter via het sociale media kanaal Twitter weten dat YouTube al zijn video’s weer online had gezet.

Waardoor de fout in eerste instantie precies is veroorzaakt is nog onbekend.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten