Nieuws, Trending

YouTube wordt toegevoegd als verdachte in rechtszaak tegen BitConnect

Volgens documenten die op 3 juli zijn ingediend bij de rechtbank, is YouTube als verdachte toegevoegd in de rechtszaak tegen BitConnect.

6 Personen verliezen $771.000 dollar door BitConnect

De rechtszaak tegen BitConnect is gestart op 24 januari opgestart door 6 personen. Deze 6 personen worden vertegenwoordigd door het advocatenkantoor Silver Miller. De eisers (de personen die de rechtszaak hebben gestart) zijn van mening dat BitConnect crypto tokens heeft uitgegeven die niet geregistreerd waren. Daarnaast stellen de eisers dat BitConnext geld heeft verdient met een groot opgezet Ponzi schema. De aanklagers vertelden dat ze 771.000 dollar zijn verloren door BitConnect. BitConnect zou het ontvangen geld van nieuwe investeerders hebben gebruikt om de leningen van de bestaande investeerders te betalen.

Wat is een Ponzi Schema?

Uitleg: Een ponzi scheme is een fraudeleuze opzet in de beleggingswereld, waarbij oude investeerders het geld ontvangen van nieuwe investeerders. Zo’n systeem heeft een kans van slagen zolang er maar nieuwe investeerders instappen.
  Dit spel blijft werken totdat de Bitcoin koers daalde. Men ging geld van het Bitconnect platform afhalen en de leningen konden niet meer worden betaald. Dit betekende het einde van BitConnect.

Waarom is YouTube een verdachte?

BitConnect heeft promotievideo’s op YouTube geplaatst om nieuwe investeerders naar de website te lokken. Volgens de aanklagers zouden de video’s nooit geplaatst hebben mogen worden. Dit omdat deze video’s nieuwe investeerders naar een frauduleuze investeringsplatform lokken. YouTube heeft de desbetreffende video’s niet verwijderd of gedemonetiseerd. Hierdoor hebben heel veel YouTube bezoekers de frauduleuze video’s gezien. YouTube heeft een grote grol gespeeld in het groot worden van BitConnect. Er is door 10 YouTube kanalen voor meer dan 70 duizend uur aan content geplaatst die te maken heeft met BitConnect. Deze video’s hebben meer dan 58 miljoen views opgeleverd. Opmerkelijk is dat heel veel gebruikers YouTube op de hoogte hebben gesteld over de frauduleuze praktijken van BitConnect. Toch is hier nooit wat aan gedaan.

YouTube heeft gefaald om gebruikers te beschermen

De aanklagers zeggen dat YouTube de BitConnect video’s meteen zou moeten hebben verwijderd. Maar in plaats van het verwijderen accepteerde YouTube het groeiende aantal Bitconnect video’s. Door deze video’s zijn er talloze slachtoffers in de BitConnect val gelopen. Google heeft haar beleid met betrekking tot crypto gerelateerde advertenties gewijzigd. Deze advertenties worden verboden omdat er mogelijk schade voor gebruikers zou kunnen ontstaan. Te laat en nogal tegenstrijdig zeggen de aanklagers.