NFT Marketplace
Bitcoin

Yuga Labs krijgt harde kritiek op veiling Bitcoin-NFTs

Het is je vast niet ontgaan dat Yuga Labs, het bedrijf achter de Bored Ape Yacht Club (BAYC) en de CryptoPunks, een NFT-collectie op Bitcoin lanceert. Vanaf begin 2023 is het mogelijk om NFTs op Bitcoin te publiceren met het Ordinals-protocol. Die kans laat Yuga Labs niet liggen, maar er is nu wel kritiek op het bedrijf.

Kritiek op Yuga Labs

Yuga Labs lanceerde een collectie van 300 NFTs op de Bitcoin blockchain, waarvan er inmiddels al 288 in de verkoop zijn. Vandaag eindigt de veiling van deze digitale “kunstwerken” van Yuga Labs.

Het bedrijf krijgt vooral kritiek op de manier waarop ze het veilingproces hebben ingericht. Geïnteresseerden zijn namelijk gedwongen om het volledige bedrag in Bitcoin dat ze willen bieden ook meteen naar Yuga Labs te sturen.

Ben je uiteindelijk niet de hoogste bieder, dan stuurt Yuga Labs de Bitcoin in kwestie handmatig weer terug. “We zitten nog steeds in het stenen-tijdperk”, aldus Giancarlo, een NFT-influencer, op Twitter.

Slecht voorbeeld

Dat is niet de enige kritiek op de werkwijze van Yuga Labs. De gebruiker achter het op Bitcoin Ordinals gefocuste account “ordinally” noemt de veiling een “droom voor oplichters.” Hoewel hij niet gelooft dat Yuga Labs de Bitcoin niet zal terugsturen naar verliezers, is dit volgens hem niet hoe het hoort.

Het kan immers best zijn dat oplichters hierdoor geïnspireerd raken en mensen dit gaan zien als de standaard manier om veilingen te organiseren op Bitcoin. Als dat gebeurt, dan is de kans groot dat hier in de toekomst wel mensen mee worden opgelicht.

Het brein achter Bitcoin Ordinals is, getuige de bovenstaande tweet, ook niet heel blij met de manier waarop Yuga Labs deze collectie lanceert. Sterker nog, hij haalt in het bericht gigantisch uit naar het NFT-bedrijf.

Bitcoin nieuws

Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Bitcoin bereikt $67.000: Grote crypto-investeerders kopen massaal BTC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?