Bitcoin

Zal de Bitcoin ETF zorgen voor een prijsstijging naar $100K?

Nu China juist heel streng optreedt tegen crypto’s, kwam de goedkeuring door de Amerikaanse SEC van een Bitcoin ETF als een aangename verrassing. De langverwachte ProShares ‘Bitcoin Strategy ETF’ wordt naar verluidt al op maandag 18 oktober gelanceerd. Deze ETF zal worden verhandeld met een tickersymbool ‘BITO’ en zal Bitcoin-futures volgen.


Waarom is een Bitcoin ETF zo belangrijk?

In de aanloop van de goedkeuring van de eerste Bitcoin ETF in Amerika steeg de Bitcoin prijs vandaag tot een hoogtepunt van $62.000. In de afgelopen weken is de koers met meer 30% gestegen. Het is dan misschien ook niet zo gek dat steeds meer analisten verwachten dat de goedkeuring van een ETF de prijs van de Bitcoin kan laten stijgen tot boven de $100.000.

BTC 1D grafiek – Bron: Tradingview

Volgens een Bloomberg-rapport zal een Bitcoin ETF de institutionele acceptatie enorm bevorderen. Zo’n ETF biedt namelijk veel gebruiksgemak aan beleggers. Dit omdat beleggers hierdoor heel gemakkelijk, via de aandelenmarkt, blootstelling kunnen krijgen aan de Bitcoin. Dit betekent dat de beleggers zelf geen BTC-tokens hoeven te beheren en dus niet bang hoeven te zijn de tokens ooit kwijt te raken.

Investeren via zo’n Bitcoin ETF is dus veel veiliger voor grote bedrijven. Dit omdat de ETF uitgevers moeten voldoen aan zeer strenge regelgevende eisen. Dit is precies de reden waarom analisten verwachten dat een dergelijke ETF een enorme kapitaalstroom richting de Bitcoin kan veroorzaken, die op zijn beurt de prijs van de munt kan laten exploderen.

Bitcoin nieuws

Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Bitcoin Halving is voltooid: Wat betekent dit voor de toekomst?
Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins