Bitcoin

Zal de zwakte van de dollar ertoe leiden dat Bitcoin de $12.000 breekt?

De recente zwakte van de dollar geeft Bitcoin mogelijk de kracht om de belangrijke weerstandszone van $12.000 te doorbreken.


Bitcoin moet het ondersteuningsniveau van $11.000 behouden

Historisch gezien leidt een zwakkere Amerikaanse dollar tot een stijging van andere “safe haven” activa. Dit geldt voor edelmetalen als goud maar ook voor de Bitcoin.

De Bitcoin prijs is gestegen in 2020, terwijl de U.S. Dollar Currency Index (DXY) een moeilijk jaar achter de rug heeft. Maar zal dit momentum de komende maanden aanhouden? Hiervoor moeten naar de grafieken kijken.

BTC/USD 4-uurs grafiek – Bron: TradingView

Wat we zien op de bovenstaande 4-uurs grafiek is dat de BTC prijs niet boven de $11.700 is gekomen de afgelopen weken. Aan de andere kant zien we dat er een belangrijke ondersteuningszone rond de $11.000 en $11.200 ligt. Om het bullish momentum vast te houden moet de ondersteuning op dit gebied blijven staan. Vanuit hier zou de Bitcoin mogelijk weer de $12.000 kunnen testen.


Het belang van de weerstandszone van $12.000

De wekelijkse grafiek van de Bitcoin zien we het belang van het weerstandsniveau van $12.000. Sinds de bearmarkt begon, is het gebied van $12.000 een grote hindernis geweest.

Deze cruciale weerstand leidde tot meerdere tests van deze zone. Een doorbraak kwam er echter nog niet. Maar normaal gesproken is het zo dat hoe vaker het niveau wordt getest, des te zwakker het wordt.

BTC/USD 4-uurs grafiek – Bron: TradingView

Een zwakkere dollar is goed voor Bitcoin

In de afgelopen maanden is de U.S. Dollar Currency Index het middelpunt geweest van veel discussies over de bewegingen van Bitcoin.

Het lijkt nu wel duidelijk dat de Bitcoin en de dollar in de tegenovergestelde richting van elkaar bewegen. De conclusie hiervan is dat een zwakkere dollar de prijs van Bitcoin ten goede komt. Dit is ook de belangrijkste redenering achter grote institutionele beleggers die een positie innemen in Bitcoin.

De omgekeerde correlatie is goed te verklaren aangezien de wereldeconomie is opgebouwd rond de wereldwijde reservevaluta, de U.S. Dollar.


Een waarschijnlijk scenario

De 4-daagse grafiek van de Bitcoin vertoont overeenkomsten met de start van de vorige cyclus in 2016. De munt consolideerde een lange tijd, waarna een grote beweging plaatsvond.

Dat dit nog een keer gebeurd is dan ook een zeer waarschijnlijk scenario, aangezien de markt zich nog steeds aan het opbouwen is voor de volgende grote cyclus. Deze cyclus zal de markt naar ongekende niveaus brengen, maar het zal niet in één keer gebeuren.

Daarom is accumulatie een cruciaal onderdeel van de opbouw in een dergelijke markt, wat momenteel lijkt te gebeuren.

 

Bitcoin nieuws

Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?