Ripple Nieuws

Zal Ripple Amerika verlaten als het de rechtszaak tegen de SEC verliest?

Ripple bevindt zich in een langlopende rechtszaak die is aangespannen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commisson.

Ripple vind de juridische stappen van de SEC onzin en heeft dan ook alle vertrouwen dat het de rechtszaak zal winnen. Echter, ondanks het crypto bedrijf alle vertrouwen heeft in een goede afloop, heeft het natuurlijk ook plannen voor wanneer het de rechtszaak verliest. De CEO van Ripple, genaamd Brad Garlinghouse, heeft deze plannen onlangs ook bekend gemaakt.

De rechtszaak belemmert de groei van Ripple

Tijdens een conferentie vertelde de CEO van Ripple dat zijn bedrijf uit Amerika weg zal gaan als het de rechtszaak verliest. Garlinhouse zette dit statement kracht toe door te zeggen:

“Het is niet zo dat we dan misschien zouden vertrekken, we zullen dan met zekerheid vertrekken.”

– Brad Garlinghouse

De uitkomst van de zaak tussen SEC en Ripple kan een groot effect hebben op de hele crypto-industrie. Een verlies van Ripple zou niet alleen betekenen dat Ripple Labs het land verlaat. Hij zou ook kunnen betekenen dat veel meer andere crypto bedrijven zullen volgen.

De groei van de XRP token van Ripple is enorm belemmerd vanwege de rechtszaak die de Amerikaanse SEC heeft aangespannen. Veel Amerikaanse crypto exchanges hebben de XRP-token vanwege de zaak van hun platform gehaald. Hierdoor daalde de XRP koers enorm.

Ripple koers stijgt vandaag met 14 procent

Terwijl de rechtszaak dus een zeer negatief effect heeft gehad op de XRP koers, is dat vandaag even anders. De Ripple koers is in de afgelopen 24 uur tijd namelijk met meer dan 14 procent gestegen. Hierdoor ligt de prijs van 1 XRP token rond de $0,372. Ook het handelsvolume is vandaag met 65 procent omhooggeschoten.

Wat de reden van de huidige prijsstijging is, is niet met zekerheid te zeggen. Het zou wel iets te maken kunnen hebben met het feit dat er spoedig een aantal belangrijke uitspraken gedaan zullen worden door de rechter over het juridische proces. Als deze uitspraken in het voordeel van Ripple uitpakken is dat een zeer positief teken.

Ripple nieuws

Dit is waarom november een belangrijke maand was voor Ripple
30 november een cruciale datum in de Ripple versus SEC rechtszaak
Advocaat Ripple: SEC heeft XRP niet bestempeld als een effect
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten