Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak

Ripple is al meer dan een jaar lang verwikkeld in een juridische strijd tegen de Securities and Exchange Commission. Deze rechtszaak is zéér slecht geweest voor de XRP koers, maar langzaam maar zeker loopt de zaak tot zijn eind.

Opvallend is dat Ripple steeds meer procedurele overwinningen behaalt. Volgens verschillende juridische experts zou de uitspraak van de rechter daarom dan ook weleens positief kunnen uitpakken voor het crypto bedrijf.

Eind van de week vallen twee cruciale beslissingen

Ondanks dat Ripple dus wat procedurele overwinningen behaalt, komen er weer spannende dagen aan, zo vertelt Fox verslaggever Eleanor Terrett.

Volgens Terrett wachten we momenteel op twee belangrijke beslissingen. Ten eerste de beslissing van rechter Netburn over de vraag of de e-mails en documenten van Hinman onder het privilege van advocaat en cliënt vallen. En ten tweede, de beslissing van rechter over de motie van de SEC om de inmenging en amicus-brefing van advocaat John Deaton tegen te houden.

Volgens de Fox reporter zal de rechter eind van deze week een beslissing nemen over deze twee cruciale punten.

Wat betekent de uitkomst voor Ripple?

De uitkomst van de al meer dan 18 maanden durende rechtszaak is van cruciaal belang voor Ripple Labs, XRP investeerders, wetgevers en de hele crypto wereld in het algemeen. Als de SEC de rechtszaak wint, zal de XRP-token worden beschouwd als een security. Dit zal dan naar alle waarschijnlijkheid een kettingreactie gaan veroorzaken in de cryptowereld. Veel meer andere crypto projecten zullen dan aangeklaagd gaan worden door de SEC om ook die tokens als security te classifiseren.

Voor de XRP koers zou het ook dramatisch zijn. Het zou namelijk betekenen dat geen enkele crypto exchange in Amerika de token ooit nog zal re-listen. De kans is dan ook groot dat de Ripple koers flink zal dalen mocht de rechtszaak slecht aflopen voor het crypto bedrijf.

Aan de andere kant, als Ripple de rechtszaak wint of schikt, zou dat heel goed nieuws zijn voor de XRP koers. Amerikaanse crypto exchanges zullen dan weer de XRP token gaan verkopen en de kans is groot dat de prijs dan flink stijgt.

Ripple nieuws

Zal Ripple Amerika verlaten als het de rechtszaak tegen de SEC verliest? Zal Ripple Amerika verlaten als het de rechtszaak tegen de SEC verliest?
Ripple: wij zitten in een sterke positie om door te groeien Ripple: wij zitten in een sterke positie om door te groeien
CEO van Ripple vertelt waarom XRP altijd goed presteert in bear market CEO van Ripple vertelt waarom XRP altijd goed presteert in bear market
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Meer dan 13.000 Bitcoin-‘wholecoiners’ erbij gekomen in afgelopen week Meer dan 13.000 Bitcoin-‘wholecoiners’ erbij gekomen in afgelopen week
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten