Ripple

Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak

Ripple is al meer dan een jaar lang verwikkeld in een juridische strijd tegen de Securities and Exchange Commission. Deze rechtszaak is zéér slecht geweest voor de XRP koers, maar langzaam maar zeker loopt de zaak tot zijn eind.

Opvallend is dat Ripple steeds meer procedurele overwinningen behaalt. Volgens verschillende juridische experts zou de uitspraak van de rechter daarom dan ook weleens positief kunnen uitpakken voor het crypto bedrijf.

Eind van de week vallen twee cruciale beslissingen

Ondanks dat Ripple dus wat procedurele overwinningen behaalt, komen er weer spannende dagen aan, zo vertelt Fox verslaggever Eleanor Terrett.

Volgens Terrett wachten we momenteel op twee belangrijke beslissingen. Ten eerste de beslissing van rechter Netburn over de vraag of de e-mails en documenten van Hinman onder het privilege van advocaat en cliënt vallen. En ten tweede, de beslissing van rechter over de motie van de SEC om de inmenging en amicus-brefing van advocaat John Deaton tegen te houden.

Volgens de Fox reporter zal de rechter eind van deze week een beslissing nemen over deze twee cruciale punten.

Wat betekent de uitkomst voor Ripple?

De uitkomst van de al meer dan 18 maanden durende rechtszaak is van cruciaal belang voor Ripple Labs, XRP investeerders, wetgevers en de hele crypto wereld in het algemeen. Als de SEC de rechtszaak wint, zal de XRP-token worden beschouwd als een security. Dit zal dan naar alle waarschijnlijkheid een kettingreactie gaan veroorzaken in de cryptowereld. Veel meer andere crypto projecten zullen dan aangeklaagd gaan worden door de SEC om ook die tokens als security te classifiseren.

Voor de XRP koers zou het ook dramatisch zijn. Het zou namelijk betekenen dat geen enkele crypto exchange in Amerika de token ooit nog zal re-listen. De kans is dan ook groot dat de Ripple koers flink zal dalen mocht de rechtszaak slecht aflopen voor het crypto bedrijf.

Aan de andere kant, als Ripple de rechtszaak wint of schikt, zou dat heel goed nieuws zijn voor de XRP koers. Amerikaanse crypto exchanges zullen dan weer de XRP token gaan verkopen en de kans is groot dat de prijs dan flink stijgt.

Ripple nieuws

Ripple (XRP) kondigt nieuwe samenwerking aan
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC