Bitcoin

Zal Tesla Bitcoin weer accepteren na het kwartaalrapport van BMC?

De Bitcoin Mining Council (BMC) heeft de eerste gegevens voor het tweede kwartaal van 2021 vrijgegeven. Hieruit blijkt dat het gebruik van hernieuwbare energie van het BTC-netwerk tot 56% is gestegen. De vraag is nu of Elon Musk zijn belofte houdt om Bitcoin weer te accepteren als betaalmiddel.


Duurzame elektriciteitsmix van de Bitcoin-miningindustrie groeit tot 56%

De gegevens van de Bitcoin Mining Council onthulden namelijk dat de mining industrie nu voor meer dan 56% draait op duurzame energie. Dat maakt het één van de meest duurzame industrieën ter wereld.

Bitcoin miners steeds duurzamer – Bron: Bitcoin Mining Council

De vraag die veel crypto investeerders zichzelf nu stellen is of de rapporten van de Bitcoin Mining Councul ervoor zullen zorgen dat Elon Musk weer BTC-tokens zal gaan accepteren. Musk vertelde namelijk dat wanneer 50% van alle energie die miners gebruiken duurzaam is hij zou heroverwegen weer Bitcoins te accepteren.


Bitcoin-netwerk gebruikt de meeste hernieuwbare energie

De gegevens van het rapport halen dus één van de grootste mythes over Bitcoin-mining onderuit. Het minen van BTC is veel minder slecht voor het milieu dan dat sommige partijen doen laten lijken.

Bron: Bitcoin Mining Council

Michael Saylor, de CEO MicroStrategy en lid van het BMC-forum, zei:

“Ik ben verheugd te zien dat de Bitcoin-miningindustrie vrijwillig is samengekomen om kritieke informatie te verstrekken aan het grote publiek en beleidsmakers, vooral omdat het gaat om het ophelderen van veelvoorkomende misvattingen over de aard en omvang van het energieverbruik van Bitcoin”, 

De update van BMC kan een game-changer zijn te midden van China’s hardhandige optreden en een wereldwijde afname van de hashpower van BTC-mining. Zal de Bitcoin prijs vanaf nu eindelijk weer gaan stijgen?

Bitcoin nieuws

MicroStrategy koers veel te hoog ten opzichte van Bitcoin
Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?