Binance Logo
Binance, Exchange

Zijn de zorgen om Binance voorbij? Geld stroomt weer binnen

Het lijkt erop dat de zorgen om Binance alweer voorbij zijn. Afgelopen week klaagde de SEC het beursplatform van Changpeng Zhao aan en besloten veel mensen om hun cryptovermogen bij het beursplatform weg te halen. Inmiddels lijkt de angst voor de rechtszaak alweer redelijk verdwenen, want Nansen.ai weet te melden dat de instromen weer positief zijn voor Binance.

Bescheiden opleving

We kunnen nog niet zeggen dat Binance helemaal terug is, want het gaat om een opleving van 470 miljoen dollar. Vorige week verloor het platform onder de streep 4 miljard dollar aan waarde. Dat neemt niet weg dat een instroom van bijna 0,5 miljard indrukwekkend te noemen is. Zeker op dit lastige moment voor Binance.

De BNB token van het beursplatform staat over de afgelopen zeven dagen gemeten nog steeds in het rood, maar de koers begint te stabiliseren. Het is niet vreemd dat de koers van de token van Binance een flinke tik kreeg nadat de SEC het starten van de rechtszaak bekendmaakte.

In de rechtszaak werd onder andere BNB als effect aangemerkt voor de Amerikaanse wet. Dat zou betekenen dat Binance een illegaal effect op de markt gebracht heeft in de Verenigde Staten.

Om daarvan te kunnen spreken moet de rechter het nog wel even eens zijn met het oordeel van de SEC. Vanaf december 2020 voert het al een vergelijkbare zaak met Ripple, die het nog steeds niet heeft weten te winnen. Wat dat betreft kan dit allemaal nog lang duren.

Open in het groen

Op het moment van schrijven is de markt weer eens groen gekleurd. Bitcoin staat op een plus van 1,29 procent en mag voor de afgelopen week ook een plus van 1,34 procent in de boeken schrijven. BNB staat vandaag zelfs met 3,60 procent in het groen.

Ook andere altcoins als Polygon, Cardano, Litecoin en Solana doen het eindelijk weer even goed. Althans, als we naar de afgelopen 24 uur kijken. Op de wat langere termijn zijn de cijfers nog altijd niet om over naar huis te schrijven.

Zo gaat het voor zowel Solana, Cardano als Polygon om een daling van 20 procent of meer in de laatste zeven dagen. Wat dat betreft is het te hopen dat de markt dit groenere momentum kan doorzetten.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken