FTT, FTX
Exchange

Zijn FTX en Alameda Research BlockFi 1 miljard dollar schuldig?

Een advocaat voor BlockFi vertelde op de eerste dag van de hoorzaak met betrekking tot de faillissementsprocedure dat het leenplatform nog geld krijgt van FTX en Alameda Research. Het gaat om 355 miljoen dollar die vaststaat op het handelsplatform van FTX. Daarnaast staat er van Alameda Research een lening van 680 miljoen dollar open.

Hoop op een doorstart

Als we de verslaggeving van CNBC mogen geloven, dan hoopt BlockFi advocaat Joshua Sussberg op een doorstart. Wanneer precies is niet duidelijk, maar de advocaat is optimistisch over de kans van BlockFi na de herstructurering. Hoewel FTX en Alameda Research BlockFi samen ongeveer 1 miljard dollar schuldig zijn, is de zaak nogal complex doordat het leenplatform een lening van 400 miljoen dollar kreeg van FTX in juli 2022.

Volgens BlockFi, dat het omvallen van FTX aanhaalt als de oorzaak van zijn problemen, is het nog steeds 275 miljoen dollar schuldig aan FTX US. Die fondsen kreeg BlockFi nadat het wankelde als gevolg van de implosie van Terra. BlockFi onthulde dat de lening op 30 juni 2027 afloopt en dat er een rente van 5 procent op jaarbasis is afgesproken.

Snel gegaan met BlockFi

Uiteindelijk is het allemaal snel gegaan met BlockFi. Het crypto-leenplatform kwam razendsnel op en verdween bijna net zo vlug weer van het toneel. BlockFi zag in januari 2018 het levenslicht en heeft wat dat betreft net niet de 5 jaar kunnen volmaken. Dat het snel ging met BlockFi blijkt wel uit de investeringsrondes. Tijdens de ronde van juli-augustus 2021 haalde het bedrijf geld op tegen een waardering van 3,8 miljard dollar.

blockfi

Die waarde is nu zo goed als verdwenen, want het is op dit moment nog maar te hopen dat er überhaupt iets overblijft na de faillissementsprocedure. Dat zou vooral mooi zijn voor de gebruikers die hun spaargelden aan BlockFi toevertrouwden en nu met de gebakken peren zitten.

Exchange nieuws

Cyvers detecteert verdachte transacties in WazirX’s Safe Multisig-wallet
FTX bereikt een schikking met de CFTC van bijna $13 miljard
Bitfinex Derivatives en Thalex kondigen samenwerking aan om crypto-opties en futures te versterken
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers