bitcoin crash
Bitcoin

Zit Bitcoin al op de top van zijn bullmarkt?

De populaire analist Ali Martinez ziet één belangrijk signaal dat er mogelijk op wijst dat Bitcoin zijn top van deze bullmarkt al gezien heeft met de all-time high van 73.800 dollar op 14 maart. Bitcoin wist met het bereiken van die all-time high de gerealiseerde winsten van 2018, 2021 en 2022 al te overstijgen.

“Afgelopen maand, op het moment dat Bitcoin de 73.880 dollar bereikte, schoten de winsten naar 3,52 miljard dollar. Dat kan het signaal van een potentiële markttop voor Bitcoin zijn!”

Meer bevestiging nodig

Om zijn bearish vooruitzichten te bevestigen is volgens Martinez nog meer bevestiging nodig. “Ik wacht nog steeds op een volgende bevestiging, voordat ik het een top durf te noemen. Bijvoorbeeld een duurzame sluiting onder de gerealiseerde prijs voor korte-termijn holders, die momenteel rond de koers van 59.800 dollar ligt.”

Daarvoor zou Bitcoin bijvoorbeeld deze week onder die koers moeten sluiten. Al lijkt het ook overdreven om op basis daarvan te concluderen dat Bitcoin zijn top voor deze bullmarkt al gezien heeft.

“Als Bitcoin boven de 66.250 dollar kan komen en dit gebied kan herclaimen, dan zou de bearish-theorie naar het rijk der fabelen verwezen worden. Door boven de 66.250 te stijgen zal Bitcoin de kracht krijgen om een push naar het niveau van 69.150 dollar in te zetten.

Macro-klimaat drukt op de Bitcoin koers

Het lijkt nu vooral het macro-economische klimaat te zijn dat op de Bitcoin koers drukt. We zagen gedurende de eerste drie maanden van 2024 de inflatie in de Verenigde Staten oplopen, waardoor de Amerikaanse centrale bank zijn renteverlagingen op de lange baan moest schuiven.

Gisteren vond er een rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank plaats. Zoals verwacht lieten zij de rente ongewijzigd, maar de focus lag vooral op de persconferentie van voorzitter Jerome Powell.

Die gaf aan dat de Amerikaanse centrale bank in ieder geval niet nadenkt over renteverhogingen, maar dat ze vooral op zoek zijn naar bevestiging wat betreft het zakken van de inflatie.

Als ze de overtuiging krijgen dat de inflatie straks alsnog richting de gewenste 2,0 procent zakt, dan kunnen de rentes waarschijnlijk iets sneller dan verwacht omlaag. Dat zou weleens heel goed kunnen zijn voor de koersen van financiële assets.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten