Zoekvolume Bitcoin stijgt naarmate waarde cryptocurrencies stijgt

Het lijkt erop dat de interesse in Bitcoin is toegenomen. Zo is het zoekvolume op de online zoekmachine Google in de afgelopen week met circa 33% toegenomen. Dit na aanleiding van de prijsstijging van Bitcoin tot $10.000+.


Beoordelen cryptocurrency markt

Er kunnen naar diverse kenmerken worden gekeken om een marktsentiment en het algemeen belang in cryptocurrencies te beoordelen. De zoekresultaten in zoekmachines als Google is hier één van. Google-zoektrends kunnen een indicatie geven van interesse van het grote publiek.

De zoekopdrachten in Google zijn afgelopen week met maar liefst 33% gestegen. Hiermee wordt een dalende trend gebroken. Nadat de Bitcoin (BTC) de $10.000 wist te doorbreken, werd een piek bereikt in de Google zoekresultaten. Of dit momentum kan worden vastgehouden is momenteel nog niet bekend.

Bron: Google Trends

Prijspieken en BTC halving

Het lijkt erop dat de zoekpieken in Google samenvallen met twee grote prijspieken van BTC, namelijk december 2017 en juni 2019. Sinds 2020 zijn de BTC zoekresultaten over de hele wereld met circa 37% toegenomen.

Ook de zoekopdracht Bitcoin Halving heeft een enorme toename in zoekopdrachten laten zien nu het evenement over minder dan 100 dagen plaatsvindt.


Google Zoekpatronen

Zoekpatronen op zoekmachines als Google kunnen op een algemeen belang of een grote angst om de massa te missen duiden. Hiernaast maakt het ook mogelijk om de prijzen nog verder op te schroeven, zoals ook gebeurde in de bullrun in december 2017. Wat deze zoekresultaten met de huidige prijs gaan doen is nog onbekend.