Shiba inu token
Shiba inu

Zorgen om grote transacties: De onvoorspelbare toekomst van Shiba Inu

In de laatste 24 uur heeft Shiba Inu (SHIB) een bescheiden terugval ervaren. Toch blijft de cryptomunt positief presteren, gezien de succesvolle loop in oktober – een trend die veel andere meme coins eveneens hebben gevolgd. De vraag is nu of SHIB deze opwaartse trend in november kan voortzetten.

Een sleutelfactor voor toekomstige waardestijgingen kan zijn hoe Bitcoin (BTC) presteert. Volgens de prominente analist Rekt Capital is de bearmarkt voorbij en staat ons een volledige BTC-bullmarkt te wachten. Een dergelijke marktbeweging zou positieve gevolgen kunnen hebben voor meme coins zoals Shiba Inu, die daarmee wellicht een nieuwe recordhoogte kunnen bereiken.

Zorgen over whale activiteit en invloed op Shiba Inu prijzen

De markt voor Shiba Inu (SHIB) blijft alert op de activiteiten van grote beleggers, ook bekend als ‘whales’. Recent heeft Whale Alert verslag gedaan van significante SHIB-transacties waarbij ongeveer $35 miljoen aan tokens werd overgedragen tussen anonieme wallets. Bovendien werd een vergelijkbare hoeveelheid van 4,46 biljoen SHIB-tokens, met een waarde van rond de $33,9 miljoen, verplaatst van de Bitvavo exchange naar een onbekend adres.

Dergelijke omvangrijke bewegingen door whales kunnen de prijs van een cryptomunt zowel kunstmatig opblazen als laten dalen. Een plotselinge verkoop van grote hoeveelheden tokens door een whale kan leiden tot een scherpe prijsdaling, wat de investeringen van kleinere beleggers kan raken. Daarnaast vormt de concentratie van een aanzienlijk deel van de munten in handen van een klein aantal eigenaren een risico voor het decentralisatieprincipe van blockchain. Te veel centralisatie kan een blockchain kwetsbaar maken voor aanvallen en technische problemen.

Miljoenen SHIB tokens verbrand

Onlangs werden er op het netwerk nog 370 miljoen tokens verbrand in slechts 24 uur. Dit mechanisme van token verbranding, waarbij munten permanent uit circulatie worden genomen, wordt door beleggers gezien als een potentiële aanjager voor waardestijging. Deze actie volgt op een periode van hernieuwde groei van Shibarium, het layer-2-netwerk van SHIB, dat na een dip in september weer een opleving laat zien. De verbrande tokens weerspiegelen een opmerkelijke toename in netwerkactiviteit. 

Dit nieuws komt samen met het bereiken van meer dan 3,5 miljoen transacties op Shibarium sinds de lancering, en een significante stijging in dagelijkse transacties en actieve adressen in oktober.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

Shibarium update: Shiba Inu’s layer-2 netwerk verbetert schaalbaarheid en efficiëntie
Enorme toename in Shiba Inu burn rate: 7 miljoen procent groei
Shiba Inu beleeft opmerkelijke week: 8% stijging en record toename in Whale transacties
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers