Shiba Inu, Shib
Shiba inu

Shiba Inu Burn rate schiet met 7.400% omhoog

De burn rate van Shiba Inu (SHIB) heeft de afgelopen 24 uur een explosieve toename laten zien. Deze populaire mememunt zag bijna 370 miljoen munten permanent uit de circulatie worden verwijderd. Beleggers zijn enthousiast; zij beschouwen het verbranden van munten namelijk als een gunstig teken voor de toekomstige prijsstijging van SHIB. Tegelijkertijd wijzen on-chain gegevens van Shibarium op een hernieuwde groei van het layer 2-netwerk, na een aanzienlijke terugval in september.

Versnelling van SHIB coin burn

Shiba Inu past regelmatig een ‘coin burn‘ toe waarbij een deel van het circulerende aanbod permanent wordt verwijderd. Dit proces vermindert het aantal beschikbare munten, wat potentieel een prijsverhogend effect kan hebben. Het verbranden van munten gebeurt automatisch bij transacties op het netwerk: een fractie van de transactiekosten wordt overgemaakt naar een speciaal adres dat wel SHIB-tokens kan ontvangen, maar niet kan versturen, waardoor deze tokens effectief uit de circulatie worden genomen.

De recente toename van netwerkactiviteit heeft geresulteerd in de verbranding van een aanzienlijke hoeveelheid SHIB-tokens, specifiek 369 miljoen stuks. Hoewel dit op het eerste gezicht een groot aantal lijkt, is de financiële waarde ervan met bijna 3.000 euro relatief bescheiden. In de afgelopen week is het totaal aan verbrande tokens opgelopen tot 630 miljoen, wat een waarde vertegenwoordigt van ongeveer 4.800 euro.

Groeiende activiteit en mijlpalen voor Shibarium

Het optimisme in de cryptomarkt heeft ook positieve gevolgen voor Shibarium, het layer-2 netwerk van het Shiba Inu ecosysteem. Shibarium bereikte onlangs een opmerkelijke mijlpaal met meer dan 3,5 miljoen verwerkte transacties, een indrukwekkende prestatie gezien het netwerk pas sinds medio augustus actief is.

Na een aanzienlijke daling in september, is het aantal dagelijkse transacties op het netwerk herstellende. Op 25 oktober werden er meer dan 62.000 transacties op een enkele dag geregistreerd. Daarnaast is er ook een toename in het aantal actieve adressen; zo werd op 25 oktober een piek waargenomen met meer dan 1.360 actieve gebruikers. Deze opwaartse trend is een bemoedigend teken voor het Shiba Inu ecosysteem en kan de weg vrijmaken voor een toekomstige stijging van de SHIB koers.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Shiba Inu of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

Shibarium update: Shiba Inu’s layer-2 netwerk verbetert schaalbaarheid en efficiëntie
Enorme toename in Shiba Inu burn rate: 7 miljoen procent groei
Shiba Inu beleeft opmerkelijke week: 8% stijging en record toename in Whale transacties
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%