Shiba Inu, SHIB
Binance, Shiba inu

Zoveel Shiba Inu tokens hebben Binance gebruikers in bezit

Shiba Inu (SHIB) staat er nog steeds goed voor met een waardering van boven de $0,000008. De zogenaamde ‘SHIB army’, een gemeenschap van enthousiaste investeerders, blijft groeien en hun activiteit is vooral zichtbaar op cryptobeurs Binance.

Recente data van het financieel nieuwsplatform Finbold onthult dat gebruikers op Binance gezamenlijk meer dan $600 miljoen aan Shiba Inu tokens bezitten, wat neerkomt op een indrukwekkend totaal van bijna 75,20 biljoen SHIB. Bovendien houdt Binance zelf ongeveer 2,3 biljoen SHIB in reserve, wat de totale hoeveelheid SHIB onder beheer van de exchange op 77,48 biljoen brengt. Deze cijfers benadrukken niet alleen de populariteit van SHIB, maar ook de aanzienlijke positie van Binance als een primaire hub voor SHIB-handelaren.

Binance dekkingsratio

De totale hoeveelheid Shiba Inu-tokens (SHIB) in bezit van Binance leidt tot een dekkingsratio van 103%. Deze ratio is een financiële indicator die aangeeft in welke mate een organisatie, zoals een cryptobeurs, in staat is om aan haar financiële verplichtingen te voldoen. Concreet houdt een dekkingsratio van 103% in dat Binance voor elke 100 SHIB die het aan klanten schuldig is, 103 SHIB in reserve heeft. Dit duidt op een buffer waarbij Binance over meer middelen beschikt dan nodig is om aan alle huidige uitbetalingsverplichtingen te voldoen, wat een teken van financiële stabiliteit en betrouwbaarheid kan zijn.

Met het beheer over 13,15% van de totale circulerende voorraad van SHIB, gepositioneerd over meerdere adressen, is Binance niet alleen de grootste houder van deze memecoin, maar speelt het ook een cruciale rol in de liquiditeit en potentiële prijsstabiliteit van SHIB. Dit substantiële bezit geeft Binance de mogelijkheid om significante invloed uit te oefenen op de markt, vooral als het zou besluiten om zijn reservebeleid en daarmee zijn dekkingsratio aan te passen.

Burnrate schiet omhoog

De toenemende interesse in Shiba Inu en zijn Layer-2-oplossing Shibarium heeft geleid tot een aanzienlijke verhoging van de burnrate, waarbij recentelijk ongeveer 370 miljoen SHIB-tokens aan circulatie zijn onttrokken. Beleggers interpreteren deze verbranding van tokens als een bemoedigend teken voor de toekomstige marktwaarde van SHIB, redenerend dat een afnemend aanbod, bij onveranderde of stijgende vraag, doorgaans tot hogere prijzen leidt. Deze positieve trend wordt versterkt door andere gunstige ontwikkelingen binnen Shibarium, dat blijk geeft van herstel en groei na een eerdere dip in activiteit.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

Dit is hoe Shiba Inu zich onderscheidt van andere memecoins
Shiba Inu (SHIB) onder druk: Grote weerstand en verkoopdruk belemmeren herstel
Zal de Shiba Inu koers binnenkort stijgen? On-chain data toont gemengde signalen
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken