Meta, Metaverse zuckerberg
Blockchain

Zuckerberg’s Metaverse divisie verliest $13,72 miljard in 2022

Ondanks dat Meta’s metaverse divisie nog altijd enorme verliezen lijdt, steeg het aandeel gisteren met 18 procent. Dit omdat de kwartaalresultaten beter uitvielen dan verwacht. Deze stijging was echter niet voldoende om de verliezen van de metaverse divisie van de Tech gigant te verheffen.

Meta’s Metaverse divisie presteert dramatisch

Het bedrijf heeft namelijk een schokkende aankondiging gedaan over de financiële prestaties van hun Reality Labs-divisie. De divisie heeft in het laatste kwartaal van 2022 een verlies van maar liefst $4,28 miljard geleden, wat een nieuw dieptepunt markeert voor de afdeling. De verliezen van de metaverse-divisie in 2022 worden nu geschat op een enorme $13,72 miljard.

De metaverse divisie heeft in de laatste maanden van 2022 slechts 727 miljoen dollar aan inkomsten gegenereerd. Dit is een daling van 17% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Reality Labs richt zich op het ontwerpen van hardware en software voor virtuele (VR) en augmented reality (AR) ervaringen. Hun producten omvatten de Quest virtual reality headset en het Horizon Worlds metaverse project.

Positieve stemming ondanks slechte cijfers

Ondanks de slechte cijfers van de metaverse divisie was het management van Meta positief over de rest van de resultaten. Tijdens het kwartaalgesprek bleek dat het bedrijf de verwachtingen had overtroffen wat betreft de winst. Er was een toename waargenomen in de algemene inkomsten, het aantal dagelijkse actieve gebruikers, het aantal maandelijkse actieve gebruikers en de gemiddelde inkomsten per gebruiker.

Het bedrijf bracht een verbluffende 32,1 miljard dollar aan inkomsten binnen voor al hun afdelingen en apps, waardoor de verwachtingen van 31,53 miljard dollar ruim werden overtroffen.

Een efficiënt jaar

Meta CEO Mark Zuckerberg heeft het komende fiscale jaar tijdens de earnings call van woensdag omschreven als een “efficiënt jaar”. Een jaar dat werd ingeluid door de beslissing van de oprichter om in november 11.000 werknemers te ontslaan.

Het bedrijf lijkt overal op te bezuinigen, behalve op zijn metaverse divisie genaamd Reality Labs. Zuckerberg benadrukte zelfs dat ze mogelijk nog meer geld gaan investeren in de tak.

Onze prioriteiten zijn onveranderd gebleven. We sturen onze roadmap aan op basis van twee grote technologische golven: AI voor de korte termijn en de metaverse voor de langere termijn.

-Mark Zuckerberg

De baas van Meta was vol vertrouwen over het volgende Virtual Reality-headset-model van zijn bedrijf, de Quest 3, dat later dit jaar uitgebracht zal worden.

Ik verwacht dat Quest 3 de basis zal leggen voor alle headsets in de toekomst, en uiteindelijk ook voor AR-headsets, door deze technologie te implementeren.

-Mark Zuckerberg

Zo hoopt Meta dat de headset niet alleen de hardware-inkomsten zal vergroten, maar ook het Horizon Worlds virtual reality-ecosysteem van het bedrijf zal verspreiden. Dit werd door Zuckerberg eerder al geprezen als de toekomst van interactieve bedrijven, entertainment en sociale interactie.

In oktober publiceerde een rapport dat aantoonde dat Horizon Worlds, ondanks de enorme investeringen van Reality Labs, zo moeilijk en onaangenaam in het gebruik was dat zelfs de Meta-ontwikkelaars die het project hadden gebouwd er zo veel mogelijk bij vandaan bleven.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken