Nieuws

Zuid Afrikanen wensten eerder in Crypto geïnvesteerd te hebben

De Zuid Afrikaanse financiële dienstverlener genaamd Old Mutual Limited heeft een jaarlijkse enquete afgenomen in Zuid Afrika. Hierin wordt gevraagd naar de houding ten opzichte van cryptocurrencies. 

De uitkomsten van het Crypto onderzoek

Uit het recent gehouden onderzoek blijkt dat de Zuid Afrikanen vrij positief zijn over de digitale valuta. 38 procent van de ondervraagden zegt zelfs eens te zijn met de stelling: “Je kunt veel geld verdienen met cryptocurrency.” Toch zeggen veel respondenten ook geen vertrouwen te hebben in de crypto wereld. 43 procent van de ondervraagden zeggen het namelijk eens te zijn met de stelling: “Cryptocurrency is slecht en lijkt op een piramidespel”. Naast deze beweringen zien we dat een kleine meerderheid van de ondervraagden niet weet wat cryptocurrencies precies zijn. 53 procent zegt dan ook niet te begrijpen hoe deze digitale valuta’s werken. 60 procent van alle ondervraagden personen zeggen voor het onderzoek niet op de hoogte te zijn geweest van cryptocurrencies.

79 procent van de Oostenrijkers weet over Crypto

In vergelijking met de westerse wereld: Europa en Amerika loopt Zuid Afrika achter. Volgens een onderzoek van ING hebben 66 procent van de Europeanen wel eens gehoord van cryptocurrency. 33 procent van deze mensen zeggen zelfs dat het de toekomst van online betalen wordt. In Oostenrijk is de digitale valuta het bekendst. 79 procent van alle inwoners hebben hier wel eens van cryptocurrency gehoord. In Amerika heeft ongeveer 57 procent van de inwoners wel eens gehoord van crypto’s.

Cryptocurrencies zijn cyber tokens, geen geld

Veel Zuid Afrikanen staan dus vrij positief tegenover de digitale valuta’s. De bevolking ziet dit als een alternatieve vorm van beleggen. Toch zegt de centrale bank van Zuid Afrika dat het geen geld is. De bank noemt het cyber tokens. Dit omdat het volgens de bank niet voldoet aan de vereisten van geld. De bank is nu druk bezig om regels op te zetten omtrent de digitale valuta. Mede doordat er een tijd geleden een grote scam plaats heeft gevonden. In deze oplichtingszaak is voor meer dan 80 miljoen dollar ‘gestolen’ van investeerders doormiddel van een piramidespel.