Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Zuid-Korea start noodinspecties voor lokale Crypto-exchanges

De Zuid-Koreaanse Financial Services Commission (FSC) en de Financial Supervisory Service (FSS) zijn begonnen met een noodinspectie van binnenlandse crypto exchanges. Zo blijk uit gegevens van een rapport van Yonhap.

Noodinspecties voor lokale crypto exchanges

De inspectie houdt verband met de recente ineenstorting van Terra’s algoritmische stablecoin de UST en zijn LUNA token. De inspecties hebben het doel beleggers beter te beschermen.

“Vorige week vroegen financiële autoriteiten om data over het aantal transacties en het aantal investeerders. Daarnaast vroegen ze om de grote van de relevante maatregelen van de exchanges. Ik denk dat ze het hebben gedaan om maatregelen op te stellen om de schade voor investeerders in de toekomst te minimaliseren.” Aldus een vertegenwoordiger van een niet nader genoemde Zuid-Koreaanse crypto exchange aan Yonhap.

TerraUSD en LUNA zijn ontwikkeld door het bedrijf genaamd Terraform Labs. Dit is een in Singapore gevestigd bedrijf dat in 2018 mede werd opgericht door Do Kwon en Daniel Shin. Het bedrijf creëerde een algoritmisch systeem dat is ontworpen om de UST 1:1 gekoppeld te houden aan de Amerikaanse dollar.

Het systeem stortte vorige week echter in, waarbij de UST ontkoppeld werd van de dollar en onder de $0,15 zakte. De prijs van LUNA stortte ondertussen in tot bijna nul, waardoor de munt in feite onbruikbaar werd. Volgens Yonhap hebben er naar schatting 200.000 investeerders in Zuid-Korea geïnvesteerd in TerraUSD en LUNA.

Zuid-Korea, Terra en de bescherming van investeerders

Hoewel de Koreaanse financiële autoriteiten de crypto markt nauwlettend volgen na de ineenstorting van TerraUSD, geven ze ook toe dat ze niet veel kunnen doen op het gebied van beleggers bescherming. Zo blijkt uit een rapport van Korea JoongAng Daily:

Met betrekking tot het Luna-incident houden we de algemene situatieveranderingen in de gaten. Echter is er op dit moment geen directe maatregel die de overheid kan nemen. Er is geen reden voor de overheid om in te grijpen omdat munttransacties vrijelijk worden uitgevoerd door de particuliere sector.” Aldus een woordvoerder van de financiële autoriteiten tegen Yonhap.

De woordvoerder voegde eraan toe dat financiële autoriteiten alleen het recht hebben om toezicht te houden op crypto transacties die verband houden met het witwassen van geld.

De laatste gebeurtenissen rond Terra kunnen echter resulteren in een snellere totstandkoming van de “Digital Asset Basic Act” van Zuid-Korea. Deze wordt naar verluidt in 2023 goedgekeurd en tegen 2024 van kracht. De komende wetgeving zal lijden tot een belasting van 20% op digitale assets en verzekeringen voor gebruikers.

Regulatie nieuws

Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Bank of Thailand lanceert retail CBDC-pilot Bank of Thailand lanceert retail CBDC-pilot
Mogelijk lagere belasting op crypto-inkomsten in Japan Mogelijk lagere belasting op crypto-inkomsten in Japan
Meer nieuws

Meest gelezen

Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten