Nieuws, Trending

Zuid-Korea wil betere wereldwijde samenwerking voor crypto regulatie

Een functionaris van de Zuid Koreaanse Financial Supervisory Service (FSS) heeft een grotere internationale samenwerking voorgesteld. Deze samenwerking moet gelden tussen regelgevers voor crypto en Initial Coin Offering (ICO) -regulering, volgens een lokaal nieuwsbericht.

Illegale activiteiten

In een verklaring van de gouveneur van de FSS, Yoon Suk-heun, kan deze samenwerking een groot potentieel bieden voor de acceptatie van cryptocurrency. Volgens de gouveneur is het belangrijkste doel de transparantie van cryptotransacties te verbeteren. Hiermee zouden illegale activiteiten kunnen worden voorkomen. Volgens Yoon Suk-Heun is het een grote noodzaak om internationale coördinatie, inclusief informatie delen tussen landen een voorbereiding op het witwasrisico. Er wordt verwacht dat dit risico toeneemt naarmate nieuwe (online) financiële producten of diensten ontstaan. Tevens moet de regelgeving die hieruit voortvloeit de consumenten beschermen.

Veel landen doen al mee

Veel landen doen al mee met zo’n dergelijk programma door middel van de IFSC. Dit is een organisatie die toezicht houdt op de financiële sector. Landen die hieraan mee doen zijn Australië,  Canada, Japan, Engeland, Zuid-Korea, Duitsland, Nederland, Zweden, Ierland, Oostenrijk, Singapore, Zwitserland, Noorwegen, IJsland, Denemarken en Hongarije.

Strikte maatregelen

In Zuid-Korea hebben ze de afgelopen tijd niet stilgezeten in de cryptowereld. In dit land zijn inmiddels strikte maatregelen genomen om de cryptomarkt te kunnen reguleren. Meerdere cryptocurrency-exchanges die zich niet aan deze regels in dit land hebben gehouden hebben, hebben de deuren inmiddels moeten sluiten.