Newsbit

Blockchain / Crypto City

Zuid-Korea zet blockchain in om fraude bij vaccinpaspoorten te voorkomen

Blockchain / Crypto City

De overheid van Zuid-Korea is inmiddels begonnen met de uitrol van het COVID-19-vaccin voor inwoners van 75 jaar of ouder. Hiernaast hebben ze bekend gemaakt dat de blockchain-technologie ingezet zal worden om de aankomende vaccinpaspoorten te certificeren.


Vaccinatiepaspoorten voor zowel inwoners als buitenlandse reizigers

Inwoners van Zuid-Korea kunnen vervolgens via hun smartphone hun digitale vaccinatiebewijs ophalen en beheren. Om ervoor te zorgen dat er geen fraude gepleegd kan worden met de vaccinatiepaspoorten, wordt nu de blockchain-technologie ingezet. De premier van Zuid-Korea, Chung Sye-kyun zei hierover het volgende:

“De introductie van een vaccinpaspoort stelt alleen degenen die al gevaccineerd zijn in staat om het herstel van hun dagelijkse leven te ervaren.”

Chung Sye-kyun

Ook reizigers vanuit het buitenland kunnen naar verluidt gebruik maken van de app om op deze manier aan te tonen dat ze gevaccineerd zijn. Op deze manier mogen zij door het land reizen, zonder extra beperkingen.


Politiek belangrijk onderwerp

Zuid-Korea is niet het enige land dat inmiddels een vaccinatiepaspoort of een soortgelijk idee gaan gebruiken. Andere grote landen, zoals China, Israël en zelfs de Europese Unie (EU) hebben al bekend gemaakt hier serieus naar te kijken. In veel andere landen is het momenteel een maar belangrijk onderwerp in de politiek, waar veelal een verdeeldheid plaatsvindt. Zo worden zowel de voordelen als de nadelen uitgebreid besproken. Mogelijk zullen meer landen of regiogebieden binnenkort volgen.

Hiermee krijgt de blockchain-technologie er een grote use-case bij, waardoor het mogelijk enorme sprongen gaat maken als het gaat om wereldwijde acceptatie. Mogelijk zal dit een positief invloed hebben op het gebruik van de blockchain-technologie in de toekomst. Naast Zuid-Korea, hebben ook Engeland en Brazilië aangekondigd dat zij gebruik zullen maken van de blockchain-technologie voor een vaccinatiepaspoort.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top