Sanctions on South Korea , flag South Korea with Barbed Wire, im
Regulatie

Zuid-Koreaans onderzoek trekt aan de bel: Crypto ETF’s zijn gevaarlijk

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) ETF’s mogen ondanks de recente volatiliteit als succes worden gezien. Maar niet iedereen is het hierover eens. De Zuid-Koreaanse financiële onderzoeker Bo-Mi Lee meent namelijk dat crypto ETF’s aanzienlijke risico’s met zich meebrengen.

Als het aan hem ligt lanceert Zuid-Korea voorlopig geen Bitcoin of Ethereum ETF’s. Maar wat zijn de risico’s?

Crypto ETF’s brengen risico’s met zich mee

In zijn onderzoek noemt Lee een paar argumenten tegen de lancering van crypto ETF’s. Het komt er volgens hem op neer dat de nadelen en risico’s zwaarder wegen dan de voordelen. Ten eerste maakt hij zich zorgen over de impact van crypto ETF’s op de financiële stabiliteit van landen. Hij stelt dat de introductie van deze fondsen kan leiden tot een aanzienlijke uitstroom van geld uit het traditionele financiële systeem naar de ETF’s. Dit proces functioneert als een financieel zwart gat, wat de liquiditeit op de markt vermindert.

Lee, die onderzoek doet voor het Korean Institute of Finance (KIF), pleit daarom voor diepgaand onderzoek naar de gevolgen van deze fondsen. Bovendien is hij sceptisch over crypto assets in het algemeen. Hij noemt hierbij als redenen de onduidelijkheid en hoge volatiliteit. Het introduceren van beursfondsen zonder volledige kennis en controle vindt hij geen goed idee.

De huidige risico’s zijn volgens Lee te groot en er is een kans op onvoorziene problemen. Hij roept toezichthouders op om eerst adequate voorzorgsmaatregelen te nemen voordat Zuid-Korea overgaat tot het lanceren van crypto ETF’s.

Zuid-Korea voert nieuwe crypto regels door

Of de Zuid-Koreaanse autoriteiten gehoor zullen geven aan de zorgen van Lee is niet zeker. Maar de kans bestaat weldegelijk. Zuid-Koreaanse toezichthouders staan namelijk op het punt nieuwe regels door te voeren die crypto beleggers moeten gaan beschermen. Verschillende grote crypto exchanges, zoals Upbit en Bithumb, worden binnenkort gedwongen om honderden altcoins van hun platformen te verwijderen. 

De nieuwe richtlijnen verplichten exchanges om alleen cryptocurrencies te verhandelen die aan specifieke veiligheidseisen voldoen, zoals een specifieke marktkapitalisatie, serieuze ontwikkeling en transparantie. Wellicht dat Zuid-Koreaanse crypto investeerders binnenkort dus geen honden meme-coins meer kunnen verhandelen. De nieuwe regels zullen vanaf 19 juli in werking treden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

Nigeriaanse belanghebbenden dringen aan op classificatie van cryptocurrencies als grondstoffen
Terraform Labs gaat vier bedrijven verkopen om schulden af te betalen
Toezichthouder van Cyprus roept accountants op om terrorismefinanciering aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen