Litecoin (LTC)
Litecoin

Zuid-Koreaanse crypto-exchange Upbit delist Litecoin

De grote Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange Upbit heeft de populaire altcoin Litecoin (LTC) gedelist. Dit nadat de altcoin de op privacy gerichte MimbleWimble-upgrade uitvoerde.

Upgrade is 2 jaar geleden al voorgesteld

Dit laat Upbit weten in een openbare aankondiging op hun website. Upbit noemde de wet op de rapportage en het gebruik van specifieke informatie over financiële transacties, die anonieme transacties verbiedt, als dé belangrijkste reden voor het beëindigen van de ondersteuning voor LTC.

Door de nieuwe upgrade, maakt Litecoin het mogelijk om LTC-transacties volledig privé te maken en werd onlangs uitgebracht, bijna 2 jaar na het eerste voorstel ervan.

30 dagen om LTC-tegoeden op te nemen

Na een grondig onderzoek van de exchange, is beoordeeld dat LTC door deze upgrade gedelist zal gaan worden. Gebruikers die LTC bezitten krijgen 30 dagen de tijd om hun LTC-tegoeden op te nemen of om te wisselen naar andere cryptocurrencies. Het officiële rapport van Upbit zei hierover het volgende:

Wij hebben besloten de transactieondersteuning voor Litecoin (LTC) te beëindigen, omdat is vastgesteld dat de optionele functie die geen transactie-informatie in deze netwerkupgrade openbaart, overeenkomt met een anonieme transmissietechnologie onder de Specific Financial Information Act.

Niet de enige

Upbit is zeker niet de eerste cryptocurrency exchange die Litecoin delist. Naar verluidt hebben ook Bithumb, Coinone, Gopax en Korbit de altcoin gedelist.

De regelgeving wordt in verschillende landen dan ook aangescherpt. Het is hierdoor niet onverwacht dat crypto-exchanges voorzichtig omgaan met crypto-projecten die privé-transacties mogelijk maken. Het is echter niet bekend of meer exchanges in de toekomst hetzelfde zullen doen.

Litecoin nieuws

Kan de Litecoin koers deze week het niveau van $115 bereiken?
Litecoin koerst af op $100: Doorbraak in zicht of schuilt er risico?
Wat kunnen we van Litecoin verwachten in 2024?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen