Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Zuid-Koreaanse politie verzoekt exchanges om het geld van de Luna Foundation Guard te bevrijzen

De politie in Zuid-Korea heeft exchanges in het land gevraagd alle fondsen die gerelateerd zijn aan de Luna Foundation Guard te bevriezen.

Opschorten van Luna Foundation Guard fondsen

Diverse crypto exchanges die in Zuid-Korea actief zijn hebben inmiddels een verzoek van de politie gekregen om beslag te leggen op fondsen met betrekking tot de Luna Foundation Guard.

Op 23 mei 2022 hebben de Koreaanse autoriteiten dit verzoek gestuurd naar de belangrijkste crypto exchanges om te voorkomen dat er geld wordt opgenomen. De Seoul Metropolitan Police Agency heeft de Luna Foundation Guard verboden enige actie te ondernemen. De politie beweert dat er aanwijzingen zijn gevonden die de organisatie in verband kunnen brengen met fraude.

De Luna/Terra stablecoin crash, die de waarde van de munt met ruim 99% liet dalen, zorgde bij veel beleggers voor enorme verliezen van de ene op de andere dag.

Dit specifieke verzoek van de politie is echter geen eis en is niet wettelijk afdwingbaar. Iedere exchange kan zelf kiezen hoe ze willen optreden. Er is nog niet bekend hoe ze hierop zullen reageren.

Verschillende prominente Koreaanse investeerders vroegen om Do Kwon, CEO van Terraform Labs, te onderzoeken. Zij willen hem vervolgen voor de ineenstorting van de UST stablecoin. Dit leidde tot de heropleving van de “Grim Reaper”, een Koreaans onderzoeksteam voor financiële en securities criminaliteit.

Koreaanse wetgevers zijn zelfs zo ver gegaan dat ze leidinggevenden van elk van deze exchanges in het echt hebben gesproken. Hier gaat onder andere om Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit en Gopax. Omdat ze niet verplicht zijn om te voldoen aan de eisen, is dit waarschijnlijk een manier om druk uit te oefenen op de leidinggevenden van deze exchanges. Yoon Chang-Hyeon, voorzitter van de People’s Strength Virtual Assets Special Committee, zei het volgende:

We zullen de maatregelen van de exchanges controleren ter bescherming van de investeerders.

De getroffen maatregelen

De vertegenwoordigers van de exchanges worden verantwoordelijk gehouden voor de schade die de investeerders hebben opgelopen door de LUNA-crash. Newspim meldde dat het Koreaanse Nationale Assemblee het initiatief neemt om de straf in deze kwestie te reguleren.

Twee van de exchanges plaatsten eerder al waarschuwingen op hun websites. Coinone had de handel van LUNA per 11 mei al stopgezet. Bovendien had Binance enkele spothandel al een tijdje opgeschort.

De acties van de Nationale Assemblee en de Koreaanse autoriteiten maken duidelijk dat Korea bereid is de nodige stappen te ondernemen om de ineenstorting van het Terra ecosysteem tot op de bodem uit te zoeken.

Regulatie nieuws

Senator Pat Toomey: “FDIC dwingt banken om crypto-bedrijven te vermijden” Senator Pat Toomey: “FDIC dwingt banken om crypto-bedrijven te vermijden”
Federal Reserve publiceert nieuwe richtlijnen voor crypto-banken Federal Reserve publiceert nieuwe richtlijnen voor crypto-banken
Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten