Zweedse centrale bank publiceert rapport over eigen cryptomunt

De Zweedse centrale bank heeft zojuist een uitgebreid rapport uitgebracht over een mogelijke digitale valuta van de centrale bank.


Het belang van Zweden is niet nieuw

Sveriges Riksbank, de centrale bank van Zweden, gaf in een document van 98 pagina’s meer inzicht in een mogelijke digitale valuta van de centrale bank. Het ging hier om de eigen cryptomunt van het land, genaamd de e-kroon. In het rapport van de Riksbank van 18 juni 2020 stond het volgende:

“Het tweede nummer van de Sveriges Riksbank Economic Review in 2020 heeft een speciaal thema, namelijk digitale munten van de centrale bank en de e-kroon”,

In december 2019 onthulde Zweden voornemens voor een proefprogramma rond zijn e-kroon. Dit zou gebeuren in samenwerking met het Fortune Global 500-bedrijf Accenture.

Het nieuwe rapport van de centrale bank van het land verwees naar de Economic Review van 2018 waarin de e-kroon en de voortgang ervan werden beschreven. De Riksbank is zich sindsdien blijven verdiepen in verschillende aspecten van de digitale valuta. Zowel vanuit analytisch als vanuit praktisch oogpunt. Een deel van dit werk wordt in dit nummer samengevat.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Wat is de noodzaak van een digitale valuta?

Het rapport van de bank bevatten een aantal redeneringen en problemen achter zo’n Zweedse digitale valuta. In het rapport werden dan ook monetaire problemen in het land vermeld, evenals andere drijfveren.

Het rapport behandelde ook andere aandachtspunten, waaronder onderzoek naar de noodzaak van een dergelijke digitale valuta, concurrentie en andere aspecten. De recensie bevat slechts één directe verwijzing naar de blockchain, die luidt:

“Een open DLT-netwerk heeft verschillende nadelen; elke transactie moet door elke deelnemer op een bepaalde manier geverifieerd worden. Daarnaast is de verantwoordelijkheid voor de Riksbank met betrekking tot AML, KYC en CTF voor onbepaalde tijd zijn. Fraude en cyber -aanvallen zijn moeilijk te voorkomen in een open netwerk. “

Het rapport noemt wel meerdere keren gedistribueerde ledger technologieën, of terwijl DLT. Of de e-kroon er ook echt gaat komen is nog maar de vraag maar dat het een serieuze optie is, is nu wel duidelijk.


 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken