Cryptocurrency

Zwitserse bank Julius Baer lanceert cryptoservice

Julius Baer, een grote Zwitserse private banking- en vermogensbeheergroep, heeft een nieuwe dienst gelanceerd. Met de nieuwe dienst willen zij zich focussen op de handel en bewaring van digitale valuta’s, zoals cryptocurrencies. Om dit mogelijk te maken is de bank een samenwerking aangegaan met de gereguleerde cryptocurrencyspecialist Seba.


Vergunningen

Dit maakt de bank bekend op zijn officiële website. De nieuwe dienst is naar verluidt het resultaat van de eerdere minderheidsbelangenverwerving in 2018 én een samenwerking met Seba in 2019.

Seba is opgericht in 2018 door een groep van voormalige UBS-bankiers. In augustus 2019 wist het bedrijf een effectenhandelaar- en bankenvergunning te verkrijgen van de toezichthouder in Zwitserland.
Deze vergunningen zijn voor Julius Baer een belangrijk punt geweest om in te stappen.


Toenemende vraag

Volgens de bank is er een alsmaar toenemende vraag naar digitale valuta’s en de opslag hiervan. Om deze reden is de bank gaan zoeken naar een passende oplossing, die nu wordt gelanceerd. Naar verluidt gaat de bank een selecte groep cryptocurrencies ondersteunen bij de start. Mogelijk wordt deze lijst in een later stadium uitgebreid. Het is echter nog niet bekend welke cryptocurrencies dit precies zullen zijn.


Julius Baer

Julius Baer is een private banking- en vermogensbeheergroep dat is opgericht in 1890. Het bedrijf is inmiddels in 28 landen actief, maar heet hun hoofdgebouw in Zürich, Zwitserland. Het bedrijf beheerd momenteel circa 103 miljard CHF (circa €96 miljard). En heeft een jaaromzet van ruim 3.3 miljoen CHF.

Vorig jaar werd bekend dat het bedrijf een dergelijke service wou lanceren. Deze dienst wordt nu dan ook officieel gelanceerd.