Newsbit

Safe / Kluis

10% van het aanbod van Bitcoin is al 10 jaar niet verplaatst

Safe / Kluis

Meer dan 1,85 miljoen Bitcoin is het afgelopen decennium niet 1 keer verplaatst. Zullen deze coins ooit nog bewegen?


Verloren Bitcoins

Volgens Glassnode is ongeveer 1 op de 10 Bitcoin al 10 jaar of langer niet verplaatst. Maar waarom?

Uit de gegevens van Glassnode blijkt dat 1.857.721 BTC sinds 17 december meer dan 10 jaar “stationair” is gebleven. Met een totaal van ongeveer 18.573.268 coins in omloop vertaalt dit zich in ongeveer 10% van alle tot nu toe gedolven Bitcoin.

De oude Bitcoin is niet verplaatst
10% van het Bitcoin-aanbod is al 10 jaar niet verplaatst – Bron: Glassnode.

Hoewel sommige BTC-fans dit kunnen zien als een teken van echte toewijding is de realiteit waarschijnlijk minder romantisch. De meeste van deze coins zijn waarschijnlijk voor altijd verloren door bepaalde omstandigheden, dus niemand zal ze ooit kunnen gebruiken.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


De voorraad van Nakamoto

Allereerst heeft de mysterieuze maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, ongeveer 1,125 miljoen BTC gemined die nu al meer dan tien jaar niet zijn verplaatst. Niemand weet waar hij (of zij) vandaag zou kunnen zijn en zelfs of diegene nog leeft. Het is dus maar de vraag of deze BTC tokens ooit verplaatst zullen worden.

Maar zelfs als we Nakamoto’s Bitcoin-voorraad buiten beschouwing laten, gaat waarschijnlijk nog eens 2,6 miljoen BTC verloren. Dit kan te wijten zijn aan een groot aantal redenen. Denk bijvoorbeeld aan zoekgeraakte privésleutels, kapotte harde schijven of mensen die doodgaan zonder hun wallet door te geven.

In totaal is waarschijnlijk minstens 3,7 miljoen BTC of ongeveer 20% van alle momenteel geminede BTC verdwenen en kan deze nooit worden teruggehaald. Tegen de huidige prijzen is dat $83,3 miljard aan Bitcoin in de vergetelheid geraakt.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top