Rechtszaak
Ripple

12 Juni Update: Cruciale Ontwikkelingen in Ripple vs. SEC Rechtszaak

In het licht van de aanstaande onthulling van de beladen documenten, blijft de cryptocurrency-sector nauwgezet de personen volgen die een directe betrokkenheid hebben bij de voortslepende juridische strijd.

Openbaring van de Hinman-documenten

John E. Deaton, rechtsgeleerde en vriend van de rechtbank (amicus curiae) voor Ripple, heeft onlangs zijn inzichten gedeeld met betrekking tot de potentiële gevolgen van de openbaarmaking van bepaalde e-mails op de lopende rechtszaak.

De documenten verwijzen naar een toespraak gegeven door voormalig SEC-afdelingshoofd William Hinman tijdens een top in 2018. Hierin stelde hij dat Ethereum (ETH) en Bitcoin (BTC) niet als effecten worden beschouwd. De openbaarmaking van deze documenten zou een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de beleidsmakers in deze arena:

De e-mails zullen de Howey-analyse niet veranderen, maar ze zullen naar alle waarschijnlijkheid illustreren hoe uitdagend het is om precedenten uit de jaren ’30/’40 toe te passen op hedendaagse technologie. De e-mails zullen naar alle waarschijnlijkheid Coinbase en Ripple ondersteunen in de rechtbank van de publieke opinie en hopelijk tweeledige inspanningen in het Congres aansporen.

– Aldus John E. Deaton

Tegelijkertijd voorspelde Deaton dat de e-mails de aanzienlijke belangenconflicten van Hinman zullen blootleggen.

Ter herinnering: in december 2022 verzamelde hij zijn volgers op Twitter om de onleesbare delen van het controversiële document te achterhalen. Het ging met name om de opmerkingen van Brett Redfern, voormalig SEC-directeur van Handel en Markten.

De meesten waren het er inderdaad over eens dat een van de uitdrukkingen verwees naar “marktverwarring” of “meer speculatie”. Dit geeft aan dat Redfern had gewaarschuwd dat de toespraak “marktverwarring” of “meer speculatie” zou veroorzaken. Deaton herhaalde recentelijk de vraag: “Dus waarom de toespraak houden?

Ripple investeerders maken zich op voor een belangrijke dag

Naarmate de huidige situatie zich ontvouwt, blijft de cryptocurrency-sector opmerkzaam de ontwikkelingen in de lopende juridische strijd volgen. De documenten en e-mails die binnenkort openbaar worden gemaakt, kunnen een ingrijpende impact hebben op het landschap van digitale valuta’s.

Vooral morgen, 13 juni, markeert een belangrijke dag voor investeerders in Ripple. Op deze dag worden de zogenaamde ‘Hinman-documenten’ gepubliceerd. Deze documenten bevatten verwijzingen naar een toespraak die gegeven is door de voormalige SEC-afdelingshoofd William Hinman, waarin hij stelde dat Ethereum (ETH) en Bitcoin (BTC) niet als effecten worden beschouwd. De publicatie van deze documenten kan de koers van Ripple aanzienlijk beïnvloeden en heeft mogelijk implicaties voor de bredere cryptomarkt.

Ripple nieuws

Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Waarom deze week cruciaal wordt voor Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’