Newsbit

$14k is de laatste weerstand voordat de Bitcoin de $20.000 kan bereiken

Een Bitcoin prijs van $20.000 lijkt weer mogelijk. BTC nadert namelijk de laatste echte weerstand die doorbroken moet worden voordat een all time high in zicht is.

De Bitcoin heeft de afgelopen weken een indrukkende prijsstijging mee gemaakt. Ook vandaag maakt de Bitcoin een geweldige prijsstap en bereikt een hoogtepunt van $13.750.

De prijsstijging werd veroorzaakt door de aankondiging van PayPal en de DBS bank. Daarbij helpt ook de zwakte van de Amerikaanse dollar mee. Verschillende analisten zijn namelijk van mening dat wanneer de dollar zwak blijft, de Bitcoin koers goed zal blijven presteren.


De belangrijke $14.000 weerstand

Als we kijken naar de wekelijkse grafiek dan zien we een belangrijke weerstandszone rond de $14.000. Dit zal dan ook de volgende grote hindernis zijn.

De doorbraak van de belangrijke weerstandsbarrière van $12.500 zorgde ervoor dat de prijs verder is gestegen de afgelopen week. Hierdoor is de grootste cryptomunt aangekomen bij de belangrijke $14.000 weerstand.

Het is te verwachten dat deze weerstandsgrens niet zomaar doorbroken wordt. Dit omdat we dit niveau pas voor de eerste keer zullen gaan testen. Echter is het niet uitgesloten dat BTC de grens sneller dan verwacht zal doorbreken.


De zwakte van de Amerikaanse dollar

De Dollar Currency Index (DXY) vertoont veel zwakte nadat de laatste test van het 94,6-puntenniveau onmiddellijk werd afgewezen.

Deze afwijzing zorgde ervoor dat de index verder daalde. Wat nog belangrijker is, sinds de afwijzing plaatsvond op 24 september, begon de prijs van Bitcoin te stijgen.

Dit in combinatie met het geweldige fundamentele nieuws dat PayPal zich gaat mengen in de cryptowereld heeft de Bitcoin prijs met $3.000 laten stijgen. Mocht de dollar meer klappen te verduren krijgen en er meer onzekerheid ontstaan door de Amerikaanse presidentsverkiezingen dan zou het zomaar kunnen dat de Bitcoin de $14.000 weerstand doorbreekt. Mocht dit gebeuren dan lijkt de weg vrij richting de $20.000 grens.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top