Chainlink, link koers
Altcoin

2 Redenen Waarom Chainlink in Prijs Gaat Stijgen

Onlangs heeft Chainlink (LINK) aanzienlijke belangstelling gewekt in de cryptogemeenschap. Slechts twee weken geleden registreerde het een indrukwekkende koersstijging van bijna 19%, voornamelijk als reactie op het nieuws over hun baanbrekende Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP). Dit protocol is ontworpen om een naadloze integratie van applicaties over meerdere blockchains mogelijk te maken.

Op dit moment wordt de “Mainnet Early Access”-fase met succes uitgerold op prominente platforms, waaronder Ethereum (ETH), Polygon (MATIC) en Avalanche (AVAX). Maar wat betekent dit nu echt voor de toekomst van Chainlink? In dit artikel duiken we dieper in en bespreken we twee cruciale factoren die wellicht aanleiding kunnen zijn voor verdere groei van de LINK-koers.

Na de positieve ontvangst van investeerders lijken de ontwikkelaars achter het project niet stil te zitten. Het project zag een toename in ontwikkelaars activiteiten op het GitHub platform. Wat opvalt is dat dit aantal gedurende het begin van dit jaar steevast toeneemt. Vergeleken met andere crypto projecten is LINK de 5de meest actief ontwikkelde crypto. Verhoogde ontwikkelactiviteit kan wijzen op nieuwe functies, verbeteringen of oplossingen voor bestaande problemen. Dit kan het project aantrekkelijker maken voor gebruikers en investeerders. Dit is dan ook de eerste cruciale factor die bijdraagt aan het groeipotentieel van LINK.

Ontwikkelactiviteit Chainlink
Ontwikkelactiviteit Chainlink – Santiment

De tweede belangrijke factor die bijdraagt aan het potentieel van Chainlink (LINK) is de aanzienlijke investering van ‘whales’ in het project. Alleen al in de afgelopen week hebben deze groot-investeerders voor een bedrag van 14 miljoen LINK gekocht, wat bij de huidige marktprijs neerkomt op een verbazingwekkende waarde van ruim $100 miljoen.

Een recente grafiek van Santiment illustreert duidelijk de groeiende interesse van whales. Vooral in augustus, na de aankondiging van CCIP, toont de grafiek (aangegeven in oranje) een opmerkelijke toename in aankopen door deze groot-investeerders. Wat nog meer indruk maakt, is dat deze trend van aankopen aanhoudend lijkt te zijn.

De grootschalige acquisitie van LINK door whales kan gezien worden als een blijk van vertrouwen in Chainlink’s toekomstige potentieel. Dit kan weer een positief sentiment onder andere investeerders teweegbrengen, wat mogelijk resulteert in verdere aankopen en een opwaartse druk op de prijs.

Chainlink Whales (1 miljoen t/m 10 miljoen
Chainlink Whales (1 miljoen t/m 10 miljoen LINK) – Santiment

De ontwikkel-activiteit het vertrouwen van whales weerspiegelt zich nog niet in de huidige prijs. Op het moment van schrijven wordt LINK verhandeld voor $7,38. Dat is 12% lager dan de prijs op 21 juli, de dag van de CCIP-aankondiging.

Hoewel de koers op korte termijn stabiel lijkt, wijzen de eerder vermelde gegevens over de activiteiten van whales en ontwikkelaars op een solide basis voor een mogelijke koersstijging op de middellange tot lange termijn.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Chainlink of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

Terra Classic Community Stemt voor Beëindiging van Token Minting
De Terra Classic-gemeenschap kiest ervoor om het slaan van USTC stop te zetten
Stijging van 20 procent in aantocht voor Chainlink?
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen